Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Tarptautiniame teatro festivalyje Hamburge – šiuolaikinė opera „Geros dienos!”

Lietuvos kultūros institutas
Spektaklio scena

Vasario 5-6 d. Vaivos Grainytės, Rugilės Barzdžiukaitės ir Linos Lapelytės šiuolaikinė opera „Geros dienos!” („Operomanija”) pabaigė šiemet Hamburge vėl gyvai vykusį tarptautinį teatro festivalį „Lessingtage”. Renginys šūkiu pasirinko gyvenimo šventimą, šventimą su menu ir už meną – „Celebration of Life“.

Festivalį pradėjo rusų režisieriaus Kirillo Serebrennikovo „Juodasis vienuolis”, repertuare liksiantis iki teatro sezono pabaigos.

Pasak Lietuvos kultūros atašė Vokietijoje Rasos Balčikonytės, „Geros dienos!” palydėtas audringomis publikos ovacijomis. Kasos aparato takeliu plaukiančių tų pačių prekių monotonija, ritmingas, šimtus kartų per dieną kartojamas atsisveikinimas-palinkėjimas, išdainuojamas vienu ritmu su barkodo pypsėjimu, kasininkių gyvenimo istorijos, persipynę tragizmas ir komizmas, preciziškas atlikimas ir režisūra iškart pakerėjo publiką, likusią ir po spektaklio pokalbiui su spektaklio komanda.

Tarptautinį teatrų festivalį „Lessingtage” Hamburge (G.E. Lessingas šiame mieste 1767-1770 m. nacionalinaime teatre dirbdamas dramaturgu, parašė ir šiam žanrui skirtą veikalą „Hamburgo dramaturgija”,  Hamburgische Dramaturgie) rengia „Thalia” teatras, pristatantis įdomiausius Vokietijos ir užsienio spektaklius. Praėjusiais metais spektaklis dalyvavo ir Tarptautiniame teatro festivalyje Heidelberge, dėl pandemijos parodytas tik virtualiai.

Informacija apie festivalį   https://www.thalia-theater.de/programm/jung&mehr/festivals/lessingtage/lessingtage-2022/