Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Triesto šiuolaikinio meno centre – Lietuvos video menininkių kūrybos pristatymas

Lietuvos kultūros institutas
Renginio akimirka

Gruodžio 10–11 d. Triesto (Italija) šiuolaikinio meno centre „Trieste Contemporanea” vyko Lietuvos menininkių Ingos Galinytės ir Jurgitos Juodytės video kūrybos pristatymas „Lithuanian Videospritz“ (projekto kuratorius – Daniele Capra). „Videospritz“ – nuo 2005 m. „Trieste Contemporanea” organizuojama tarptautinė programa, skirta jauniems video kūrėjams. Šis projektas yra įžanga į kitais metais vyksiantį didesnį Lietuvos video menininkų pristatymą.

Gruodžio 10 d. pokalbyje su projekto kuratoriumi menininkės pristatė savo kūrybos idėjas, metodus bei platų tiriamų temų lauką. Ingos Galinytės kūryboje susitinka scenos menai, šokis ir teatras. Skirtingomis meninėmis kalbomis kūrėja tiria tarpžmogiškus ryšius ir ieško būdų nugalėti praeities traumas. Jurgos Juodytės kūryba apima platų spektrą – nuo ​​performanso iki video meno, nuo konceptualaus meno iki socialinio dizaino. Tradicijų ar reklamos diktuojami socialiniai įpročiai, išankstiniai nusistatymai ir stereotipai tampa jos kūrinių atspirties taškais. „Lithuanian Videospritz“ – tai šių menininkių kūrybą tiriantis projektas, kuriame performanso ir šokio praktika persipina su asmeninių ir socialinių problemų analize. Gruodžio 11 d. kūrėjų darbai buvo parodyti „Trieste Contemporanea” galerijos lankytojams.

„Lithuanian Videospritz“ yra Lietuvos kultūros instituto projektas, globojamas Lietuvos Respublikos ambasados Italijoje ir organizuojamas bendradarbiaujant su Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga.