Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Hamburge pristatomas Eglės Kulbokaitės ir Dorotos Gawędos performansas

Lietuvos kultūros institutas
performanso scena

Lapkričio 10 d. Hamburgo dailininkų sąjungoje (Kunstverein in Hamburg) menininkių Dorotos Gawędos ir Eglės Kulbokaitės duetas pristatys vieną (ketvirtąjį) iš performansų serijos SULK, kuriuose menininkės koncentruojasi į įkūnytus tekstus. Juos atlikdamos, tiek fizinėje, tiek virtualioje erdvėje menininkės betarpiškai susieja skaitymo ir performanso procesus megzdamos ryšius tarp skaitytojų ir rašytojų.

Iš pasirinktų autorių tekstų (pvz., Octavijos Butler, Saros Ahmed, George Eliot, Maurice’o Merlot-Ponty ir Olgos Tokarczuk) menininkės kuria skriptus performanso atlikėjoms ir skaitytojoms, savo ruožtu šiems tekstams suteikiančioms daugiabalsiškumą. Performanse SULK IV naudojami dokumentai dar labiau sustiprina šį daugiabalsiškumą, nes kiekvienas naujas SULK serijos performansas žiūriovams pateikia daugybę ankstesniuose atlikimuose, užfiksuotuose rodomame video, elementų.

Ankstesnės trys SULK versijos rodytos Atėnų bienalėje (2018),  Milane (2018) ir Paryžiuje (2019).

Dorota Gawęda ir Eglė Kulbokaitė į duetą susibūrė 2013 metais Bazelyje. Menininkės yra baigusios Karališkąjį menų koledžą Londone (2012). Performansų, instaliacijų, skulptūrų, video, tekstų, garsų ir kvapų kūrėjos už  platų itin profesionaliai atliekamų performansų spektrą 2021 m. apdovanotos Šveicarijos performansų meno premija (The Swiss Performance Art Award).

Renginį Hamburge iš dalies finansavo Lietuvos kultūros institutas.

Daugiau informacijos https://www.kunstverein.de/veranstaltungen/performance-mit-dorota-gaw%C4%99da-and-egl%C4%97-kulbokait%C4%97