Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos

Pirmoji personalinė Pakui Hardware paroda Italijoje

Lietuvos kultūros institutas

Pakui Hardware parodos plakatas

Rugsėjo 15 d. modernaus meno galerijoje Milane „eastcontemporary” atidaroma kūrybinio dueto Pakui Hardware paroda „The Host“.

Tai pirmoji personalinė menininkų dueto Pakui Hardware (Ugniaus Gelgudos ir Neringos Černiauskaitės) paroda Italijoje. 2014 m. susikūręs duetas, apjungdamas meną ir mokslą, savo darbuose tyrinėja žmogaus kūną, technologijas, šiuolaikinę mediciną. Anot parodos tekstus sukūrusio Francesco Urbano Ragazzio, kūrėjai apmąsto, kaip naujoji materijos revoliucija ir technologijų plėtra formuoja šiuolaikinę ekonomiką ir pačią fizinę tikrovę, įskaitant žmogaus kūną.

Parodoje „The Host“ pristatomos erdvinės instaliacijos ir skulptūriniai objektai apmąsto ir siūlo alternatyvias ateities vizijas.

Ši Pakui Hardware paroda – Instituto įgyvendinamos Vizitų programos rezultatas. Dueto kūryba viena iš galerijos įkūrėjų Agnieszka Faferek susidomėjo dalyvaudama virtualiame, o vėliau ir gyvame vizite 2021-aisiais. Paroda galerijoje „eastcontemporary” bus eksponuojama iki 2021 m. lapkričio 30 d.

Daugiau informacijos: https://www.east-contemporary.org/the-host