Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Berlyne – menininkų dueto Holly Childs ir Gedimino Žygaus muzikinė instaliacija

Lietuvos kultūros institutas
Menininkų duetas

Juan Artuo Garcia nuotr.

Rugsėjo 10, 11 ir 12 dienomis Berlyno „Bärenzwinger” galerija kviečia į Holly Childs ir Gedimino Žygaus (Hydrangea) instaliaciją „Double”, sukurtą specialiu „Easterndaze x Berlin 2021” užsakymu ir pristatomą „Subtext Recordings”.

„Double” – tai dalis fiktyvaus kvantiškai išdidinto Europos kolonijinių sodų tinklo projektas. Čia augalų ir medžių erdvė yra užmaskuotos prievartos, nusavinimo ir  naikinimo vieta, šiuokart perkelta į dvi „Bärenzwinger” (paž. vok. k. lokių narvas) salas Kiolno parke Berlyne, kuriose anksčiau buvo laikomi narvai su pagautais ir mieste laikomais lokiais. Tokiu būdu meninis projektas susiejamas su konkrečia vieta, kurioje duetas Holly Childs ir Gediminas Žygus kritiškai reflektuoja vietos, kurioje vyksta muzikinė vaizdo instaliacija, istoriją – XIX a. masonų ložei priklausęs Kiolno parkas (jame kaip tik ir yra „Bärenzwinger” galerija) pagal jų užsakymą ir planus paverstas estetiniu landšaftu ir parku, čia iki pat 2015 m. buvo lokių draustinis.

Menininkų dueto Holly Childs ir Gedimino Žygaus projektas „Double” yra dalis kasmet „Bärenzwinger” galerijos specialiai kuruojamos programos „bricolage” dalis.

Muzikinę menininkų dueto instaliaciją Berlyne iš dalies parėmė Lietuvos kultūros institutas

Daugiau informacijos https://www.baerenzwinger.berlin/Programm/deep-states/#thedouble