Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Vasaros palydos su džiazu

Lietuvos kultūros institutas
Renginio skrajutė

Paskutinį vasaros penktadienį, rugpjūčio 27-ąją, trijose Šiaurės šalyse – Švedijoje, Suomijoje ir Danijoje – įvyko trečiosios nuotolinių koncertų ciklo #coolsoundsLT dalies „Episode 3” premjera YouTube kanale „Lithuanian Art and Culture in SE-FI-DK”.

Nuotoliniame koncerte EPISODE 3 pristatoma aukštos kokybės džiazo, neo-soul, elektroninės, world ir fusion muzikos sintezė. Tai originali lietuvių sukurta muzika, kurią atlieka išskirtiniai džiazo virtuozai iš Lietuvos.

Šiame koncerte galima išgirsti ne tik Lietuvoje, tačiau ir visame pasaulyje pripažintą bei apdovanotą grupę KEYMONO, po ilgų ieškojimų grojančią šiltą ir jaukų elektroninį soulą, vieną ryškiausių Lietuvos džiazo kolektyvų DAINIUS PULAUSKAS GROUP, taip pat nuostabias džiazo virtuozų dueto KĘSTUTIS VAIGINIS (saksofonai) ir DMITRIJ GOLOVANOV (fortepijonas) kompozicijas bei grupę REINLESS, kuri atlieka autentišką Jievaro Jasinsko kompoziciją įkvėptą lenkų režisieriaus Jozef Lejtes filmo „Barbora Radvilaitė” (1936). Be to, išgirsite charizmatiškos džiazo dainininkės Veronikos Čičinskaitės-Golovanovos kolektyvą VERONIKA CHICHI QUARTET.

„#coolsoundsLT yra nuostabus projektas! Džiaugiamės būdami jo dalimi! Tai puiki galimybė tiek mums, tiek gerai lietuvių muzikai būti išgirstai už Lietuvos ribų”, – sako „Keymono” klavišininkas Alvydas Maciulskas.

Projektą #coolsoundsLT, kurio tikslas – pristatyti iškilius Lietuvos muzikos atlikėjus ir jaunuosius talentus Šiaurės šalių auditorijai, inicijavo ir koncertus rengia Lietuvos kultūros atašė Švedijoje, Suomijoje ir Danijoje, bendradarbiaujant su Lietuvos džiazo federacija, „Wide Wings“ (LT) ir „Swinging Europe“ (DK). Koncertų ciklą #coolsoundsLT iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros institutas.

Koncertas transliuojamas nuo penktadienio, rugpjūčio 27 d. 12.00 val. (CET) YouTube kanale LITHUANIAN ART AND CULTURE IN SE-FI-DK ir liks jo archyve su nuolatine prieiga: https://www.youtube.com/channel/UCuoTuhWe8AMHbySgY1CBxNA

Daugiau informacijos: Liana Ruokytė-Jonsson, tel.: +46 73 4226723, liana.ruokyte-jonsson@urm.lt