Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Tarptautiniame festivalyje Berlyne – penki jaunųjų Lietuvos menininkų filmai

Lietuvos kultūros institutas
Renginio plakatas

Rugsėjo 25-29 dienomis Pasaulio kultūrų centre (Haus der Kulturen der Welt) Berlyne vykstančio festivalio Rencontres Internationales Paris/Berlin pagrindinės metų temos – audiovizulinių medijų ateitis, skirtumai ir konvergencijos tarp naujojo kino ir šiuolaikinio meno, naujos filmų praktikos ir vertinimai.

Festivalis šiemet vyks hibridiniu būdu – open air ir Pasaulio kultūros centro namų didžiojoje salėje rodomi filmai bus tiesiogiai transliuojami ir virtualiai.  Programoje numatyti 122 filmai iš 39 šalių – kino meistrų ir jaunųjų talentų dokumentiniai, eksperimentiniai, meniniai filmai ir multimedijų bei audiovizualiniai projektai. Daugelis jų – pasaulinės arba Vokietijos premjeros.

Lietuvai festivalyje šiemet atstovauja net 5 penkis režisieriai. Rugsėjo 26 d. festivalyje dalyvaujantis Sauliaus Baradinskas pristato savo debiutinį trumpametražį filmą „Auksinės minutės” (10’, 2019), o viso festivalio metu videotekoje prienami šie lietuvių menininkų eksperimentiniai meniniai ir dokumentiniai darbai:

Ievos Kotrynos Skirmataitės „Radiant Energy” (12’33, 2020)

Andriaus Žemaičio „Tavo kraujas kitų gyvybė” (9’34, 2019)

Vytauto Katkaus „Kolektyviniai sodai” (15‘, 2019)

Gerdos Paliušytės „Nevermore” (45‘, 2020).

 

Lietuvos programą remia Lietuvos kultūros institutas.