Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

„Saulė ir jūra” rodoma unikalioje vietoje Vokietijoje

Lietuvos kultūros institutas
Saulė ir Jūra Vokietijoje

Rugilės Bardžiukaitės, Vaivos Grainytės ir Linos Lapelytės opera performansas „Saulė ir jūra” liepos 17-18 d. Vokietijoje pristatomas absoliučiai išskirtinėje erdvėje –  E-Werk Luckenwalde (Brandenburgas). Buvusios elektrinės, pastatytos 1913 m. (dabar Vokietijos kultūros paveldo objektas), bauhauziniame baseine opera atliekama ypatingomis sąlygomis – turo per pasaulį metu tai pirmas ir kol kas vienintelis klimatui visiškai neutralus jos pristatymas: baseino dugne ant specialiai sukonstruotų ir išdėliotų medinių dėžių supiltas smėlis šildomas naudojant ekologišką perdirbtų medžiagų technologiją.

„Apleistas baseinas buvo viena iš vizijų, galvojant apie erdves, kai planavome „Saulės ir jūros” rodymą Venecijoje 2019 m.”  – prisimena viena iš operos performanso kūrėjų  Rugilė Barzdžiukaitė. „Todėl juo labiau džiaugiamės, kad šią viziją realizuojame bauhauziniame baseine Liukenvaldėje. Ši unikali istorinė vieta ne tik dar labiau sustiprina operos koncepciją, bet ir praturtina ją naujomis reikšmėmis ir prasmėmis”, – teigia režisierė.

Didžioji spektakliui reikalingų lėšų dalis surinkta Kickstarter platformoje pakvietus finansiškai paremti šį renginį. Į kvietimą atsiliepė labai daug žmonių, finansiškai jį parėmė ir Lietuvos kultūros institutas.

E-Werk Luckenwalde – nuo 2019 m. buvusioje elektrinėje ekologiškai veikianti daugiafunkcinė  šiuolaikinio meno erdvė.

Daugiau informacijos    https://www.kunststrom.com/sun-sea-de.html