Lietuvos Kultūros Institutas

BE ATSTUMO: LIETUVOS KULTŪRA BAVARIJOJE 2021

Kultūros naujienos, Projekto Bavarijoje naujienos

Vokietijos žiniasklaida palankiai įvertino Justės Janulytės „Apnea” premjerą

Lietuvos kultūros institutas
Justės Janulytės portretas

Dmitrijaus Matvejevo nuotrauka

Lietuvos kultūros sezonas Bavarijoje. Birželio 16-17 d. nuskambėjusią Justės Janulytės kūrinio „Apnea“ pasaulinę premjerą nulydėjo apžvalgininkų ir muzikos kritikų atsiliepimai Vokietijos spaudoje.

Paulas Schäufele dienraštyje „Süddeutsche Zeitung“ rašė, kad J. Janulytės kūrinio „poveikis yra hipnotizuojantis. Kompozitorė pelnytai uždirba šūksnius „bravo!“.

Anna Schurmer, dienraštyje „Münchener Merkur“ žavėjosi: „kompozitorė sukuria didžiulio tankio organinį garso kilimą ir nuolat didina slėgį, kol prieš pat alpimą greta vidinės ausies ima šokti juodos-įvairiaspalvės-dėmėtos žvaigždės“.

Portalo „Abendzeitung.muenchen” kultūros redaktorius Robertas Braunmülleris dalijosi įspūdžiais: „švelnūs, vaivorykštiniai „Apnea“ garsai iškilo tarsi iš niekur iki pat dinamiškos kulminacijos vien tik tam, kad vėl išnyktų ir taptų nebegirdimi. Kažkur už daugybės stygų slypėjo labai graži melodija.“

Justės Janulytės kūrinio „Apnea” įrašą liepos 28 d. 16.05 transliuos Bavarijos radijas.

Plačiau apie kultūros sezoną rasite www.litaueninbayern.lt, FB paskyroje Litauische Kultur in Bayern 2021 ir IG paskyroje Ohne Distanz.