Lietuvos Kultūros Institutas

BE ATSTUMO: LIETUVOS KULTŪRA BAVARIJOJE 2021

Kultūros naujienos, Projekto Bavarijoje naujienos

Ansambliui „Synaesthesis” – Ernsto von Siemenso muzikos fondo premija

Lietuvos kultūros institutas
Ansamblio nuotrauka

Synaesthesis. Tomo Tereko nuotr.

Lietuvos šiuolaikinės muzikos ansamblis „Synaesthesis” ir ansamblis „Riot” iš Didžiosios Britanijos 2020 m. pelnė Ernsto von Siemenso muzikos fondo naujai įsteigtą ir pirmą kartą teikiamą skatinamąją premiją ansambliams. Anot premijos žiūri, šie ansambliai jau dabar yra neatsiejamas ir su niekuo nesupainiojamas šiuolaikinės muzikos balsas.

2021 m. birželio 15 d. Miunchene, Prinzregententheater teikiama pagrindinė premija, o ansamblis „Synaesthesis” publiką šįkart sveikins virtualiai.

„Ernsto von Siemenso ansamblių prizas yra ženklas, kad „Synaesthesis” veikla yra aktuali ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniame šiuolaikinės muzikos kontekste. Profesionalios komisijos įvertinimas skatina ir toliau kurti ambicingus kūrybinius projektus, dėmesį nuosekliai skiriant šiuolaikinės muzikos atlikimui. Asmeniškai man maloniausia, kad ansamblį jo veiklos pradžioje supęs skepticizmas sklaidosi, po truputį virsdamas Lietuvos publikos atvirumu šiuolaikinei muzikai bei užsienio organizacijų susidomėjimu”, – teigia ansamblio vadovė pianistė Marta Finkelštein.

Vokietijos publika ansamblį „Synaesthesis” šiemet rudenį galės išgirsti Uzedomo muzikos festivalyje ir Lietuvos kultūros sezono Bavarijoje metu Bleibache.

Prestižinė Ernsto von Siemenso muzikos premija įsteigta 1972 m., ją yra pelnę yra tokie garsūs kompozitoriai kaip Olivier Messiaenas, Claudio Abado, György Ligeti ir kiti. 2007 m. premija buvo skirta Vykintui Baltakui.

Daugiau informacijos https://www.evs-musikstiftung.ch/

Ansamblio sveikinimo video: