Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

Lietuvos kultūros instituto direktorė dalyvavo EUNIC generalinėje asamblėjoje Tolede

Lietuvos kultūros institutas
Asamblėjos renginys Tolede

Po pusantrų metų pertraukos Europos Sąjungos šalių nacionalinių kultūros institutų ar kitų organizacijų, atsakingų už tarptautinius kultūros ryršius ir sklaidą, tinklo EUNIC vadovų susitikimas vėl vyko gyvai Ispanijos Toledo mieste.

Pasak Lietuvos kultūros instituto direktorės Aušrinės Žilinskienės, nors ne visi vadovai dėl Covid-19 pandemijos apribojimų galėjo atvykti, susitikimo šeimininkai Ispanijos tarptautinio bendradarbiavimo ir vystymo agentūra AECID užtikrino hibridinį renginio formatą ir dalis kolegų jungėsi į susitikimą nuotoliniu būdu.

Vadovų susitikime aptartos tinklo vykdomų programų ir projektų (European Spaces for Culture, Administrative Arrangement between the European Commission, the EEAS and EUNIC, Job Shadowing Initiative, Creative Europe application 2021-2024, Knowledge Sharing Workshops) aktualijos, išrinktas viceprezidentas, kuriuo tapo Goethes instituto vadovas Johannesas Ebertas, patvirtinti 2020 metų auditas ir finansinė ataskaita.

Taip pat sveikiname naujus tinklo narius – Adomo Mickevičiaus institutą Varšuvoje ir Bulgarijos valstybinį kultūros institutą (Bulgarian State Culture Institute).