Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Režisieriaus Igno Meilūno filmas – trumpametražių filmų festivalyje Londone

Lietuvos kultūros institutas
renginio plakatas

Gegužės 7 d. prasideda trečiasis „EUNIC London“ organizuojamas trumpametražių filmų festivalis „Laimingi būdami drauge,“ kuriame pristatomas režisieriaus Igno Meilūno animacinis filmas „Miškas.“ Nuo gegužės 7 iki 16 d. virtualiai vyksiančiame festivalyje bus pristatoma 19 linksmų Europos šalių filmų, kurių programą sudarė kino kuratorė Shira MacLeod, vadovavusi Londono „Regent Street“ ir „Riverside Studios“ kino teatrams. Šiais metais festivalio programą sudaro trys teminės dalys – „Viltis,“ „Stebuklai“ ir „Maži gyvenimo nusivylimai,“ kurios žiūrovus kvies pažvelgti į šviesiąsias gyvenimo puses, aptikti džiugias akimirkas ir svajoti.

Filmų programą lydės trys renginiai, kuriuose filmų režisieriai pristatys savo filmus ir susitiks su žiūrovais. Gegužės 13 d. kviečiame į pokalbį su režisieriumi Ignu Meilūnu.

Lietuviško filmo pristatymą festivalyje organizavo Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje Ūla Tornau su Lietuvos kultūros institutu ir „Lithuanian Shorts”. Festivalis organizuojamas „Eunic London“ bendradarbiaujant su ES delegacija Jungtinėje Karalystėje.

„EUNIC London“ tikslas – dalintis žiniomis ir resursais su Didžiosios Britanijos organizacijomis. Ši sąjunga vienija Londone esančius ES šalių kultūros institutus ir ambasadas.

Daugiau informacijos apie festivalio filmus ir renginius rasite paspaudę šią nuorodą:

In Short, Europe: HAPPY TOGETHER