Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Pokalbių serijoje su BBC žurnalistu – interviu su Lina Lapelyte

Lietuvos kultūros institutas
renginio skrajutė

Nuo balandžio 29 d. „Spotify” platformoje transliuojamas įtraukiantis ir asmeniškas menininkės ir vienos iš Venecijos Auksinį liūtą laimėjusio projekto „Saulė ir jūra“ autorių Linos Lapelytės pokalbis su žymiu Didžiosios Britanijos žurnalistu Joe Lynamu.

Lina Lapelytė ir britų žurnalistas kalbasi apie Linos kūrybą ir joje plėtojamas lyčių tapatybės, senėjimo bei nostalgijos temas. Išsamiame pokalbyje menininkė dalinasi savo asmeniškomis ir kūrybinėmis patirtimis gyvenant kitoje šalyje, menininkėms kylančius iššūkius derinant darbą ir motinystę, šiuo metu jai svarbius dainavimo kaip reiškinio tyrinėjimus, kitoniškumą, laisvę ir maištą.

Pokalbį su Lina Lapelyte organizavo Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje dr. Ūla Tornau su Lietuvos kultūros institutu. Šis pokalbis yra Joe Lynamo pokalbių serijos „Eunicast: susitikime žymius europiečius“ dalis. Balandžio 8 d. Europos šalių kultūros atašė tinklas „EUNIC London“ pradėjo transliuoti tinklalaidžių seriją, pristatančią išskirtinius šiandien Didžiosios Britanijos kultūros lauke veikiančius europiečius. Pokalbiuose su žymiu BBC žurnalistu jie dalinasi savo požiūriu į Jungtinės Karalystės kultūros scenos ateitį, dabartinę situaciją, pasakoja apie jų kūrybai įtakos turėjusius reiškinius bei neįtikėtinas savo gyvenimo istorijas. Lietuvai šioje aštuonių epizodų serijoje atstovauja ilgus metus Londone gyvenusi ir šiuo metu čia dėstanti menininkė Lina Lapelytė.

Projektas parengtas vadovaujant Čekijos kultūros centrui Londone. „EUNIC London“ tikslas – dalintis žiniomis ir resursais su Didžiosios Britanijos organizacijomis. Ši sąjunga vienija Londone esančius ES šalių kultūros institutus ir ambasadas.

Pokalbį galite paklausyti, paspaudę šią nuorodą: https://open.spotify.com/episode/7kqj7iDRQsOC59X2d9ZFC7?si=Tcj5eqRxR7yVezUURYo1ew&nd=1