Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

Rezidencija Instituto „Instagram“ paskyroje!

Lietuvos kultūros institutas
Grafikos darbų koliažas. Vaizduojami žmonių veidai

Ievos Ragauskaitės grafikos darbai ir Ado Gecevičiaus albumo „Mikroritmika“ viršelis iš Instituto IG paskyros "užgrobimo"

Lietuvos kultūros institutas kviečia menininkus 2021 metais ir vėl „užgrobti“ Instituto „Instagram“ paskyrą ir pristatyti savo kūrybą. Iki sausio 15 dienos užpildykite 5 klausimų anketą. Ją rasite paspaudę šią nuorodą. Pakviestuosius į Instagram rezidenciją informuosime iki vasario 1 d.

 

20-24 pasirinktus menininkus pakviesime savaitę reziduoti Instituto IG paskyroje. Jie galės skelbti savo vaizdinę (iliustracijas, fotografijas, video medžiagą ir pan.) ir tekstinę (pavyzdžiui, kūrinių citatas, aprašymus, įvertinimus ir pan. anglų kalba) informaciją, rengti gyvus prisistatymus, transliacijas ir kt. Trumpiau tariant – vaizduotės ir pasirinkimų niekaip neribojame.

Per vieną užgrobimo dieną galėsite paskelbti iki 3 įrašų ir iki 10 istorijų (o gal susitarsime kitaip ;)).

Žinią apie kiekvieną vykstantį „užgrobimą“ kiekvieną kartą pasidalysime Instituto „Facebook“ paskyroje, to tikimės ir iš IG rezidentų.

Esame tikri, kad apie piktavališkus pokštus net negalvojate, bet primename, kad būsimų pranešimų turinys turi atitikti etines ir teisines normas, juose negali būti neapykantą ir smurtą kurstančios informacijos, reklaminio turinio.

Pirmenybę teiksime menininkams, gebantiems savo kūrybą pristatyti vizualiai ir išradingai. Tikslios užgrobimų datos, šeimininkavimo sąlygos bus suderintos su pakviestaisiais menininkais.

Instituto paskyra socialiniame tinkle „Instagram“ galite aplankyti paspaudę šią nuorodą.