Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros naujienos

Instituto direktorė Aušrinė Žilinskienė išrinkta į EUNIC direktorių tarybą

Lietuvos kultūros institutas

Monikos Požerskytės nuotr.

Lietuvos kultūros instituto direktorė Aušrinė Žilinskienė išrinkta į Europos Sąjungos nacionalinių institutų tinklo EUNIC direktorių tarybą. A. Žilinskienė laimėjo tinklo narių palaikymą atkreipusi dėmesį į mažesnes finansines ir žmogiškąsias galimybes turinčių kultūros institutų veiklos specifiką ir poreikius.

„Mano misija direktorių taryboje – užtikrinti mažesnes galimybes turinčių narių įsitraukimą į aktyvią EUNIC veiklą. Vieningas visų narių įsitraukimas yra vienintelis tvaraus ir tobulėjančio tinklo garantas. Manau, kad bendradarbiaudami ir dalindamiesi patirtimi ir idėjomis, įvairių šalių institutai – kokie skirtingi jie bebūtų – gali ne tik įgyvendinti savo nacionalines bei bendras europines programas, bet ir stipriai prisidėti suteikiant kultūrai deramą reikšmę Europos Sąjungos politiniame kontekste, kartu garsiai priminti, kad kultūra yra svarbi,“ – sako A. Žilinskienė.

Direktorių tarybą sudaro 6 EUNIC narių atstovai, renkami dviejų metų kadencijai. Taryba priima sprendimus dėl EUNIC tinklo veiklos. Naujajai direktorių tarybai vadovaus Olandų kultūros instituto „DutchCulture“ vadovas Cees de Graaff. Taryboje pareigas taip pat eis Matthiau Peyraud (Prancūzijos Užsienio reikalų ministerija), Guzman Palacios Fernandez (Ispanijos tarptautinio vystymo agentūra AECID), Petra Kežman (Slovėnijos Užsienio reikalų ministerija), Roberto Velano (Italijos užsienio reikalų ministerija).

EUNIC tinklas vienija 36 kultūros ryšius puoselėjančias organizacijas iš Europos Sąjungos valstybių ir Jungtinės Karalystės. Institutas tiesiogiai ar per atstovus veikia 17-oje EUNIC klasterių visame pasaulyje.