Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Architektai Jurga Daubaraitė ir Jonas Žukauskas „Ecoweek Israel” pristatys Nidos miško architektūrą

Lietuvos kultūros institutas

Architektų ir tyrėjų duetas Jurga Daubaraitė ir Jonas Žukauskas atstovaus Lietuvai skaitmeninėje erdvėje vyksiančioje „Ecoweek Israel” konferencijoje.  2016 m. Baltijos paviljono Venecijos architektūros bienalės ko-kuratoriai šiuo metu Nidos meno kolonijoje vysto naują tyrimų ir rezidencijų programą „Neringos miško architektūros rezidencija“. „Ecoweek” konferencijoje Jurga ir Jonas skaitys paskaitą „Neringos miško architektūra”.

„Ecoweek” – 2005 m. įkurta ne pelno siekianti organizacija, skatinanti diskutuoti ir edukuoti apie ekologiją, klimato kaitą, tvarią ekonomiką ir kitas susijusias temas, pasitelkiant įvairias architektūros ir dizaino praktikas. Įsikūrusi Graikijoje ir Izraelyje, „Ecoweek” įtraukė daugiau nei 4 tūkst. studentų ir profesionalų iš 56 šalių į įvairius renginius. Daugybė šių renginių metu gimusių idėjų yra praktiškai įgyvendintos įvairiuose pasaulio miestuose. Kiekvienais metais „Ecoweek” rengia konferenciją, dirbtuves ir kitas veiklas. Šiais metais dėl pandemijos šios veiklos pirmą kartą perkeliamos į skaitmeninę erdvę. Nepaisant to, organizatoriai ne tik išsaugojo formatą, bet ir siūlo skaitmeninę parodą.

Konferencijoje, vykstančioje po EUNIC Israel klasterio vėliava, vyks dvi tarptautinės sesijos. Lietuvai atstovaujantys Jurga Daubaraitė ir Jonas Žukauskas spalio 2 d. 10:30 (UTC/GMT+3) kvies į paskaitą „Neringos miško architektūra”, kuri bus transliuojama nemokamai. Kviečiame registruotis iš anksto čia: http://ecoweek.online/

PIRMAS (-A!) studentas, profesionalas ar šiaip tas, kam aktuali „Ecoweek“ nagrinėjama problematika, susisiekęs su Lietuvos kultūros atašė Izraelyje Elena Keidošiūte elena.keidosiute@lrkm.lt, galės dalyvauti „Ecoweek“ dirbtuvių programoje nemokamai! Projekto svetainėje https://ecoweek.online/ rasite 11 dirbtuvių aprašymus.

Projekto partneriai – Lietuvos kultūros atašė Izraelyje Elena Keidošiūtė ir Lietuvos kultūros institutas.