Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Prasidėjo Lietuvos fotografijos mėnuo Kijeve

Lietuvos kultūros institutas

Rugsėjo 22 dieną parodos „Kasdienybės žydėjimas“ atidarymu Nacionaliniame Taraso Ševčenkos muziejuje Kijeve prasideda „Lietuvos fotografijos mėnuo“. Parodoje pristatomi Lietuvos fotografijos mokyklos kūrėjų Antano Sutkaus, Aleksandro Macijausko, Romualdo Rakausko, Vito Luckaus, Rimanto Dichavičiaus ir Romualdo Požerskio darbai.

Ši paroda – tai įvadas į renginių ciklą, kurį galima pavadinti Lietuvos fotografijos festivaliu. Šventiniai atidarymo renginiai vyks visą savaitę – kas dieną nuo rugsėjo 22 iki 27 dienos. Bus pristatytos net 9 įvairias Lietuvos fotografijos raidos kryptis atspindinčios parodos, rodomi filmai apie Lietuvos fotografus, vyks Tomo Pabedinsko ir Agnės Narušytės video paskaitos, susitikimai ir diskusijos su Ukrainos fotomenininkais, bendradarbiavusiais ir draugavusiais su Lietuvos fotografijos klasikais, o taip pat su jaunosios kartos fotografais, kurie pasidalins įžvalgomis apie vykdomus šiuolaikinius bendrus projektus su Lietuvos partneriais.

Kijevo parodų lankytojai pamatys Vito Luckaus darbų parodą „Kelionės. Tbilisyje“ (pristoma galerijoje „Ra“), Rimaldo Vikšraičio „Pavargusio kaimo grimasos“ (galerija „Cech“), Agnės Narušytės ir Gintaro Zinkevičiaus projektą „Plakatai“ bei Gintauto Trimako fotografijų parodą („Ya“ galerijoje), Violetos Bubelytės parodą „Savas kūnas“ ir pirmą kartą Ukrainoje demonstruojamą Jono Meko fotografijų parodą „Frozen Film Frames“ bei jo filmą „Walden. Dienoraščiai, pastabos ir eskizai“ („Lavros“ galerija). Galerijoje „The Naked Room“ bus rodoma Virgilijaus Šontos fotografijų paroda „Apnuogintas“, o „Mažojoje Arsenalo“ galerijoje – jungtinė fotomenininkų Aurelijos Maknytės, Vytauto Kumžos, Valentino Odnoviuno, Dovilės Dagienės, Dariaus Vaičekausko ir Juozapo Kalniaus šiuolaikinės fotografijos paroda „Prarastas laikas“, kurios atidarymą lydės Dariaus Vaičekausko gyvo veiksmo aktas „Dekonstruojant Sašą Kurmazą“.

Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Darius Vaičekauskas yra ir šio Lietuvos fotografijos pristatymo projekto sumanytojas ir kuratorius. Projekto partneriai –  Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos kultūros atašė Ukrainoje Ina Kniurienė ir Lietuvos kultūros institutas, LR ambasada Ukrainoje.

Lietuvos fotografijos mėnuo Kijeve tęsis iki spalio 25 dienos.

Daugiau informacijos:

www.molpik.com

Facebook: molpik