Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Lietuvos dizaineriai bus pristatomi tarptautinėje virtualioje parodoje

Lietuvos kultūros institutas

Tarptautinėje dizaino parodoje „Virtual Design Destination” šių metų Londono dizaino festivalio metu (rugsėjo 12–20 d.) dalyvaus ir Lietuvos konceptualus dizainas – Audronės Drungilaitės sudaryta kolekcija, kurioje bus pristatyti Agnės Kučerenkaitės, Barboros Žilinskaitės, Evelinos Kudabaitės, Etc.Etc. Studio (Inesa Malafej ir Arūnas Sukarevičius), Marijos Puipaitės ir Vytauto Gečo, Monikos Gediminaitės, Severijos Inčirauskaitės-Kriaunevičienės kūriniai.

Projektą organizuoja skaitmeninė dizaino galerija Adorno”, bendradarbiaujant su Lietuvos kultūros institutu ir Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje Juste Kostikovaite.

Parodoje be Lietuvos dalyvaus dar 12 šalių kuruotos dizaino kolekcijos iš Belgijos, Danijos, Estijos, Suomijos, Islandijos, Prancūzijos, Latvijos, Norvegijos, Lenkijos, Ispanijos, Švedijos ir Nyderlandų. Iš viso bus pristatyta daugiau nei 200 dizaino kūrinių.

Lietuvos dizaino kolekcija „Lenktynės su gamta” (Race with Nature) atspindi amžiną žmonių ir gamtos galinėjimąsi. A. Drungilaitės sumanyta parodos scenografija pasakoja ypatingo kraštovaizdžio istoriją apie 1675-1854 m. Kuršių Nerijoje užpūstytus keturis kaimus ir dvejas kapines. Kopų peizažas be perstojo transformuoja ir įtraukia dizaino objektus, kurie simbolizuoja urbanizuotą pasaulį. Estetinis prieštaringų reiškinių sugretinimas leidžia stebėtojams tapti socialinių komplikacijų liudininkais, stebėti, kaip materialus objektas gali įsiterpti į natūralią aplinką.