Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros naujienos

Didžiausioje virtualios poezijos platformoje – dar du Lietuvos autoriai

Lietuvos kultūros institutas

Monikos Penkutės ir Mariaus Marcinkevičiaus nuotr.

Poezijos platformoje „Lyrikline“ – dar du nauji Lietuvos poetų vardai! Svetainėje publikuoti Indrės Valantinaitės ir Mariaus Marcinkevičiaus eilėraščių garso įrašai, o taip pat šių poetų eilėraščių vertimai į užsienio kalbas.

2020 m. svetainėje patalpinti keturių Lietuvos poetų kūriniai. Mariaus Buroko, Aušros Kaziliūnaitės, Mariaus Marcinkevičiaus, Indrės Valantinaitės eilėraščių galima pasiklausyti užsukus į www.lyrikline.org.

Šiuo metu tarptautinėje poezijos platformoje galima išgirsti 29-ių gyvų ir jau mirusių Lietuvos poetų balsais įskaitytus eilėraščius: Daivos Čepauskaitės, Giedrės Kazlauskaitės, Gabrielės Labanauskaitės, Aido Marčėno, Marcelijaus Martinaičio, Kęstučio Navako ir kitų.

1999 metais svetainę „Lyrikline“ įkūrė Berlyne veikiantys „Haus der Poesie“ (Poezijos namai). Svetainė yra unikali daugiakalbė poezijos platforma internete. Ji sujungia tekstą, poetų įskaitytus kūrinius originalo kalba ir poezijos vertimus. Nuo 2003 metų šios svetainės įkūrėjai bendradarbiauja su tarptautiniais partneriais, kurie yra atsakingi už savo šalies poezijos sklaidą. Lyrikline.org partneris Lietuvoje yra Lietuvos kultūros institutas.