Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Pirmasis virtualios meno rezidencijos projektas tarp Rupert meno centro ir Somerset House Studios Londone

Lietuvos kultūros institutas

Pakitus meno eksporto sąlygoms, kinta ir menininkų mobilumo ir vystymo projektų prioritetai, ypatingai dirbant su aukštos COVID-19 viruso rizikos šalimis. Tačiau tarptautinio kultūrinio bendradarbiavimo projektai nenutrūksta – gimsta naujos iniciatyvos, veikiančios virtualiai ir siūlančios ne mažesnį, o kartais net ir kokybiškai gilesnį kultūrinį dialogą. Bendradarbiaujant „Somerset House Studios” Jungtinėje Karalystėje su Vilniuje įsikūrusiu meno, rezidencijų ir edukacijos centru Rupert bei Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje Juste Kostikovaite yra pristatoma pirmoji tarptautinė virtuali rezidencija, skirta Lietuvos šiuolaikinio meno kūrėjams. Rezidenciją laimės vienas dalyvis, rezidencijos laikotarpis –  nuo 2020 m. rugpjūčio 17 d. iki spalio 17 d.

Rezidencija suteiks virtualią erdvę dalyvės/io meninės praktikos vystymui ir bus orientuota į pasitikėjimo individualiais kūrybos procesais stiprinimą. Dviejų mėnesių trukmės virtualios rezidencijos metu dalyvė/is turės galimybę dirbti su išsirinktu mentoriumi iš „Somerset House Studios“ menininkų rato bei gauti individualias konsultacijas iš institucijos komandos. Papildomai, rezidencijos metu bus galimybė pasiūlyti meninį projektą, kuris galėtų tapti „Somerset House Studios“ ir „Rupert“ virtualių programų dalimi.

„Somerset House Studios“ yra eksperimentinė meno erdvė pačiame Londono centre, įsikūrusi istoriniame “Somerset House” pastatų komplekse.  „Somerset House Studios“ organizacija jungia menininkus, kūrėjus ir mąstytojus  – ji suteikia erdvę ir paramą menininkams, įgyvendinantiems drąsias idėjas, atliepiančias aktualias šių dienų problemas. „Somerset House Studios“  taip pat yra naujų kūrybinių projektų ir bendradarbiavimo plėtros platforma. Vienu metu šioje rezidencijoje dirba iki 100 menininkų, vystančių skirtingus projektus. Svarbu pažymėti, kad čia taip pat yra įsikūrusi ir „Makerversity“  ir „Studio 48“  bendruomenė, jungianti virš 300 profesionalų, veikiančių dizaino ir technologijos srityse.

Galutinis paraiškų teikimo terminas: 2020 m. liepos 13 d., pirmadienis, 10.00 val (Londono laiku). Atranką sudarys komisijos atstovai iš „Somerset House Studios“, „Rupert“ ir Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje.

Rezidenciją laimėjusi menininkė/as gaus:

  • £ 1000 honorarą
  • Mentorių iš „Somerset House Studios“ bendruomenės
  • Papildomą „Somerset House Studios“ komandos paramą
  • Galimybę pristatyti savo projektą  „Somerset House Studios“ ir „Rupert“ virtualiose programose

Kaip aplikuoti?

CV ir motyvacinį laišką anglų kalba siųskite el. paštu studios@somersethouse.org.uk

Motyvaciniame laiške būtina nurodyti:

  • Kaip ši rezidencija būtų naudinga jūsų praktikai ir jūsų karjerai (ne daugiau nei 100 žodžių).
  • Ko jūs tikėtumėtės savo rezidencijos „Somerset House Studios“ metu?
  • Virtualaus projekto, kuris galėtų tapti „Somerset House Studios“ virtualios programos dalimi, pasiūlymą.
  • Įvardinti 3 „Somerset House Studios“ bendruomenės mentoriai, su kuriais norėtumėte dirbti rezidencijos metu, trumpai argumentuojant savo pasirinkimą. „Somerset House Studios“ bendradarbiauja su 100 menininkų. Norėdami pamatyti pilną sąrašą, spustelėkite čia.

Svarbu paraišką susieti su „Somerset House Studios“ misija, aiškiai apibrėžiant rezidencijos tikslą arba pristatant projekto idėją, kuri galėtų tapti „Somerset House Studios“ virtualios programos dalimi.

Rezidencijos partneriai – Lietuvos kultūros institutas, Somerset House Studios, Rupert, anoniminis projekto rėmėjas, Lietuvos Ambasada Jungtinėje Karalystėje.

Daugiau apie rezidenciją Jungtinėje Karalystėje:

https://www.somersethouse.org.uk/rupert-x-lithuanian-culture-attache-x-somerset-house-studios-residency

Jeigu turite papildomų klausimų, kreipkitės el. paštu:  studios@somersethouse.org.uk