Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

Vienoje didžiausių poezijos platformų – dar du Lietuvos poetai

Lietuvos kultūros institutas

Evgenijos Levin ir Laimos Stasiulionytės nuotr.

Viena didžiausių virtualių poezijos talpyklų Lyrikline.org, kur šiuo metu galima išgirsti 1445 poetų eilėraščius 87 kalbomis, nuo šios savaitės papildyta dar dviejų  Lietuvos poetų kūryba.

Svetainė www.lyrikline.org yra unikali daugiakalbė poezijos platforma internete. Ji sujungia tekstą, poeto balsą, ritmą, garsą ir vertimus.  1999  metais svetainės įkūrimą inicijavo Haus der Poesie (Poezijos namai) Berlyne, nuo 2003 metų ši svetainė bendradarbiauja su tarptautiniais partneriais, kurie atsakingi už savo šalies poezijos sklaidą. Lyrikline.org partneris Lietuvoje yra Lietuvos kultūros institutas.

Šiuo metu lietuviškoje svetainės skiltyje yra 25 poetų eilėraščiai. Nuo gegužės 11 d. skiltyje patalpinti dviejų naujų autorių – Aušros Kaziliūnaitės ir Mariaus Buroko – kūriniai. Netrukus svetainėje bus galima pasiklausyti ir poetės Indrės Valantinaitės eilėraščių ir vaikams skirtų Mariaus Marcinkevičiaus eilių.

Garso įrašai buvo daromi Vilniuje, studijoje „dropaudio”.

Kviečiame pasiklausyti Mariaus https://www.lyrikline.org/en/poems/mieste-karantinas-15252 ir Aušros https://www.lyrikline.org/en/poems/sventinis-makiazas-15298 poezijos!