Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

Darbą pradeda naujoji Lietuvos kultūros instituto taryba

Lietuvos kultūros institutas

Darbą pradeda naujoji Lietuvos kultūros instituto taryba. Instituto tarybai vadovaus Lietuvos dailės muziejaus direktorius dr. Arūnas Gelūnas. Taryboje bendradarbiaus LR kultūros ministerijos Profesionaliosios kūrybos ir tarptautiškumo politikos grupės patarėja Rasa Balčikonytė, Lietuvos radijo ir televizijos kultūros turinio redaktorė Agnė Biliūnaitė, literatūros vertėja dr. Carmen Caro Dugo, šiuolaikinio meno kuratorė Justė Jonutytė, Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas, Lietuvos šokio informacijos centro direktorė Gintarė Masteikaitė, Lietuvos muzikos informacijos centro direktorė Asta Pakarklytė, LR kultūros ministerijos Profesionaliosios kūrybos ir tarptautiškumo politikos grupės vyresnioji patarėja Daiva Parulskienė, istorikas dr. Aurimas Švedas, Lietuvos kultūros instituto direktorė Aušrinė Žilinskienė.

Instituto taryba svarsto, teikia išvadas ir siūlymus dėl Instituto metinių ir perspektyvinių veiklos planų ir metinių veiklos ataskaitų, dėl Instituto vykdomų veiklos programų ir jų įgyvendinimo rezultatų. Taip pat teikia Institutui pagalbą turinio, organizaciniais ir papildomų finansinių šaltinių paieškos ir kitais klausimais, susijusiais su Instituto veikla. Tarybą trejų metų kadencijai savo įsakymu tvirtina LR kultūros ministras.

Pirmajai Lietuvos kultūros instituto tarybai, savo veiklą vykdžiusiai 2015-2017 metais, vadovavo menotyrininkė, tarptautinių meno ir mokslo projektų koordinatorė, Kauno bienalės vadovė, Vytauto Didžiojo Universiteto Menų centro vadovė dr. Virginija Vitkienė. Taryboje savo žiniomis dalijosi tuometinė Lietuvos Respublikos Prezidentės vyriausioji patarėja, Švietimo, mokslo ir kultūros grupės vadovė dr. Rūta Kačkutė, Lietuvos kultūros tarybos pirmininkė Daina Urbanavičienė, tuometinis VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius, tuometinė LR kultūros ministerijos Strateginio planavimo ir kontrolės departamento Tarptautinių ryšių ir Europos reikalų skyriaus vedėja Daiva Parulskienė, tuometinė LR užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamento Projektų valdymo skyriaus vedėja Gitana Skripkaitė, Lietuvos kultūros instituto direktorė Aušrinė Žilinskienė.