Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros naujienos, Projekto VKM naujienos, Vilniaus knygų mugė

Jaunųjų skaitytojų salės programa!

Lietuvos kultūros institutas

Rasos Jančiauskaitės iliustracija

„Skaitymas, stebina, vienija, įtraukia!” – sako Rasa Jančiauskaitė, knygų iliustruotoja, kurios sukurti personažai kviečia į Vilniaus knygų mugės Jaunųjų skaitytojų salę. Rasa yra viena ryškiausių šiuolaikinių vaikų knygų kūrėjų Lietuvoje. Jos savitas ir išraiškingas stilius stebina. Po Vilniaus knygų mugės iliustruotoja keliaus į Bolonijos vaikų knygų mugę Italijoje, kur jos sukurti personažai pasitiks viso pasaulio vaikų knygų leidėjus ir iliustruotojus.

Rasos iliustruotas knygas skaito ir vertina ne tik Lietuvos, bet ir užsienio knygų mylėtojai. Jos iliustruota Mariaus Marcinkevičiaus poezijos knyga „Maži eilėraščiai mažiems“ pelnė 2018 m. Knygos meno premiją. Šios knygos iliustracijos buvo atrinktos į prestižinę iliustruotojų parodą Bolonijos vaikų knygų mugėje. 2019 m. Rasa sukūrė knygą „Pasakyk ženklų kalba“, kuri padeda suprasti kurčiųjų pasaulį ir pasakoja tikras jų istorijas. Knygą išleido garsi Lenkijos vaikų knygų leidykla „Dwie Siostry“. Pernai taip pat pasirodė Rasos ir Modestos Jurgaitytės sukurta paveikslėlių knyga „Ypatingas“ – jautri istorija apie buvimą kitokiam ir apie tai, kaip nugalėti patyčias.

„Užsuk į Jaunųjų skaitytojų salę, susitik su mėgstamiausiu autoriumi ir iliustruotoju, atrask dar nematytas pasaulio knygas, kurk be formulių ir leisk tave nustebinti!“ – kviečia Rasa.

 

Dalijamės Vilniaus knygų mugės Jaunųjų skaitytojų salės programa: