Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos, Susijusios naujienos, Vizitų programa

Spektaklio „Plaukuota burna” premjera Vokietijoje

Lietuvos kultūros institutas

Kultūros atašė Vokietijoje Rita Valiukonytė praneša, kad spalio 26 dieną dieną Berlyne, tarptautiniame šiuolaikinio figūrų teatro festivalyje „Theater der Dinge”, Psilikono teatras (Auksė Petrulienė ir Darius Petrulis) bei kroatų džiazo grupė „Chui“ (Vojkan Jocić, Janko Novoselić ir Toni Starešinić) pristatė spektaklį „Plaukuota burna”. Šis kūrinys, specialiai sukurtas dešimtajai Kauno bienalei, pasakoja apie sovietmečiu klestėjusią Kauno dirbtinio pluošto gamyklą, jos darbuotojus, kasdienybę, meilę ir žmogžudystę, apie santvarkos žlugimą ir prasidėjusį kooperatyvų laikotarpį. Projekto partneris – Lietuvos kultūros institutas.

Tarptautinį šiuolaikinio figūrų teatro festivalį „Theater der Dinge” organizuoja 1993 metais įkurtas Berlyno miesto teatras „Schaubude Berlin“. Už išskirtinę veiklą ir aukšto meninio lygio, inovatyvią ir drąsią programą  „Schaubude Berlin“ 2017 metais buvo apdovanotas valstybine teatro premija (Theatherpreis des Bundes).

Šis bendradarbiavimo projektas yra Lietuvos kultūros instituto vizitų programos rezultatas. Kiekvienais metais į Lietuvos teatro vitrinas kviečiami ekspertai iš užsienio. „Schaubude Berlin“ direktoriaus pavaduotoja Silke Haueiß 2018 metais Lankėsi Lietuvoje, lėlių teatro vitrinoje „Materia Magica”. Teatro atstovei didžiausią įspūdį padarė Psilikono teatro ir „Chui“ grupės projektas, todėl jis buvo pakviestas dalyvauti šių metų festivalyje.

Daugiau informacijos apie festivalį rasite pagal šią nuorodą.
Reportažą apie spektaklį žiūrėkite paspaudę šią nuorodą.

Vizitų programą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.