Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros naujienos, Lietuvos kultūros sklaidos projektai, Susijusios naujienos, Vizitų programa

Muzikos lauką Vilniuje žvalgė festivalio „Odessa Classics” vadovai

Lietuvos kultūros institutas

Rugsėjo 18-20 d. tiriamojo vizito į Vilnių atvyko tarptautinio muzikos festivalio „Odessa Classics“ direktorė Olena Zazulia ir festivalio įkūrėjas, meno vadovas, tarptautinio garso pianistas Oleksijus Botvinovas.

Tarptautinis festivalis „Odessa Classics“ (https://odessaclassics.com/) yra didžiausias Ukrainos klasikinės muzikos festivalis. Pradėtas rengti prieš 5 metus, jis jau pateko į Europos festivalių gidus ir katalogus tarp labiausiai gerbiamų pasaulio klasikos forumų. 2020 m. festivalis truks 12 dienų. Festivalio programa kol kas neatskleidžiama, ją, vadovaujantis Europos festivalių tradicija, paskelbs likus lygiai pusmečiui iki festivalio pradžios.

Kol kas festivalis su Lietuva nebendradarbiauja, kadangi nėra gerai susipažinęs su mūsų atlikėjais. Festivalio vadovų vizito tikslas – susipažinti su Lietuvos klasikinės muzikos scena ir apsvarstyti Lietuvos atlikėjų dalyvavimą programoje.

Svečiai Vilniuje susipažino su įvairių muzikos organizacijų, renginių ir kolektyvų atstovais. Lietuvos kultūros instituto Vizitų programos žiniomis, jau pavyko pasiekti preliminarių susitarimų ir Lietuvos vardas atsiras festivalio „Odessa Classics” programoje.

Vizitų programą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.