Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros naujienos

Kviečiame dalyvauti keliaujančiame projekte „EUNIC Baltic Roadtrip 2019“!

Lietuvos kultūros institutas

Esi veiklus jaunuolis iš Šalčininkų ir Šalčininkų rajono? Domiesi paveldu, miestų planavimu ir aktyviu pilietiškumu? Junkis prie tarptautinio projekto ir leiskis į savaitės trukmės atradimų kelionę Baltijos šalyse!

Projekto „EUNIC Baltic Roadtrip 2019“ organizatoriai kviečia 2019 m. spalio 23-30 dienomis dalyvauti edukacinėje kelionėje Vilnius-Šalčininkai-Daugpilis-Valga ir ją kartu su bendraamžiais iš Daugpilio (Latvijos) ir Valgos (Estijos) užbaigti šauniu vakarėliu Rygoje.

Dalyvaudama (-s) projekte „EUNIC Baltic Roadtrip 2019“ aplankysi Latvijos ir Estijos pasienio miestus ir susipažinsi su jų regionais, dalyvausi ekskursijose, kino peržiūrose, diskusijose ir dirbtuvėse, kurias ves įvairių sričių specialistai iš Danijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Lietuvos, sužinosi apie naujas ES galimybes jaunimui vystyti profesinius įgūdžius. O svarbiausia – susipažinsi su bendraamžiais iš Latvijos ir Estijos ir patobulinsi savo anglų kalbą!

Visiems atrinktiems projekto dalyviams bus suteiktas transportas, apgyvendinimas ir maitinimas. Tai pat bus pilnai padengtos kelionės į projekto pradžios vietą (Vilnių) ir sugrįžimo iš projekto pabaigos vietos (Rygos) išlaidos.

Jei tu:

  • esi 18-26 m. amžiaus jaunuolis (-ė);
  • esi Šalčininkų ir Šalčininkų rajono gyventoja (-s);
  • domiesi tarptautiniu bendradarbiavimu ir multikultūrizmu;
  • nori dalyvauti edukacinėse dirbtuvėse, organizuojamose tarptautinių specialistų;
  • nori susipažinti su naujais žmonėmis;
  • esi nusiteikęs dalyvauti visą projekto laiką, t. y. visą savaitę nuo spalio 23 iki 30 d.;
  • gali bendrauti anglų kalba.

Tuomet tavo planas:

  • užpildyti šią registracijos formą –https://forms.gle/ZyXSuLdvEbXJ8CCf7 – iki spalio 10 dienos.
  • susikrauti lagaminą ir įsikrauti telefoną – iki spalio 22 d.
  • leistis į kelionę!

 

Projektą „EUNIC Baltic Roadtrip 2019“ organizuoja trys EUNIC klasteriai, veikiantys Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Projektas įgyvendinamas EUNIC Global ir nacionalinių kultūros institute lėšomis.

EUNIC – tai Europos Sąjungos nacionalinių kultūros institute tinklas, jungiantis 36 narius iš 28 ES šalių narių, veikiančius 150 pasaulio valstybių. EUNIC nariai yra aktyvūs meno, kalbos, jaunimo, švietimo, mokslo, visuomenės, kultūrinio dialogo ir vystymosi srityse. Visi EUNIC nariai bendradarbiauja daugiau nei 100-ame klasterių, veikiančių miestuose, regionuose ir valstybėse, įgyvendinami bendrus projektus ir programas bei atkreipdami dėmesį į kultūros vaidmenį ES vidaus ir užsienio politikoje.

EUNIC Lietuva jungia Britų tarybą, Goethe institutą, Italų kultūros institutą, Lenkijos institutą, Lietuvos kultūros institutą, Prancūzų institutą.