Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos, Susijusios naujienos, Vizitų programa

Konferencijoje „What’s Next in Music?”- Vizitų programos ekspertai

Lietuvos kultūros institutas

Konferencijos dalyviai - diskusijoje

Rugsėjo 12-14 d. vykstančioje konferencijoje-festivalyje „What’s Next in Music” šiemet dalyvauja keturi Lietuvos kultūros instituto Vizitų programos pakviesti muzikos industrijos ekspertai.

Maja Starčevič iš Serbijos – koncertų organizatorė, „Exit Festival” programos sudarytoja. „Exit Festival” – virš šimto Europos festivalių (taip pat ir „What’s Neext in Music?”) jungiančios Europos talentų mainų programos ETEP narys. M. Starčevič į Lietuvą atvyksta pirmą kartą, domisi galimybe savo renginyje pristatyti ir Lietuvos muzikantus, susipažinti su Lietuvos muzikos scena, užmegzti tiesioginius kontaktus su muzikos vadybininkais – tai padidintų galimybes Lietuvos grupėms būti pakviestoms pasirodyti svarbiame renginyje artimiausioje ateityje.

Ekspertė ne tik klausysis Lietuvos muzikantų pasirodymų, susitiks su Lietuvos muzikos vadybininkais, bet dalyvaus ir konferencijos diskusijoje „Kaip Lietuvos grupėms patekti į užsienio scenas“, kurios metu pasidalins savo patirtimi ir patarimais su jaunaisiais Lietuvos muzikos industrijos profesionalais. Tų pačių tikslų konferencijoje sieks bei diskusijoje dalyvaus ir Aino Maria Paasiviro iš Suomijos, atstovaujanti „Fullsteam” agentūrai ir „Provinssi” festivaliui (ji yra programos vadovė) bei „Nuernberg.Pop Festival” atstovas Simonas Straussas iš Vokietijos. Prie diskusijos dalyvių prisijungė ir ekspertas iš Izraelio, nepriklausomos muzikos festivali „Indnegev” įkūrėjas ir meno vadovas Asafas Ben Davidas.

Ekspertų dalyvavimą konferencijoje-festivalyje įgyvendina Lietuvos kultūros institutas, Lietuvos muzikos verslo acociacija, bendradarbiaujant su Lietuvos kultūros atašė Izraelyje Elena Keidošiūte.

Vizitų programą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.