Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Lietuviški akcentai Šiaurės Vokietijos festivalyje „NORDEN”

Lietuvos kultūros institutas

Nuotraukoje: aktorius Hansas Löwas ir leidėjas Sebastianas Guggolzas

Šiaurės Vokietijoje, Šlėzvige, prasidėjo vienas didžiausių kultūros festivalių NORDEN. Rugsėjo 1-ąją dieną literatūrinėje programoje pristatytas lietuvių rašytojo Antano Škėmos romanas „Balta drobulė” („Das weiße Leintuch”). Apie autorių ir jo kūrybą renginio metu pasakojo leidėjas Sebastianas Guggolzas, kūrinio ištraukas skaitė žinomas aktorius Hansas Löwas.

Romanas „Balta drobulė” Vokietijoje buvo išleistas 2017 metais, kuomet Lietuva dalyvavo Leipcigo knygų mugėje šalies viešnios teisėmis. Tais metais jis susilaukė itin didelio Vokietijos spaudos ir skaitytojų dėmesio. Ypatingą kritikų pripažinimą už meistriškai atliktą darbą pelnė kūrinio vertėja į vokiečių kalbą Claudija Sinnig.

Tai ne vienintelis renginys NORDEN festivalyje: rugsėjo 5 dieną 20.15 val. festivalio scenoje (Garten-Bühne) savo muzikinę programą pristatys dainininkė iš Klaipėdos Ingaja.

Šiaurės menų NORDEN festivalis vyksta antrąjį kartą. Savo programoje jis pristato ne tik šiaurės šalių šiuolaikinę muziką, bet ir trumpametražius filmus, gatvės teatro pasirodymus bei literatūrinius renginius. Čia vyksta įvairios dirbtuvės bei kursai tiek suaugusiems, tiek ir mažiesiems. Daugiau informacijos apie festivalį rasite čia: https://www.norden-festival.com/de.html

Festivalio partneris – Lietuvos kultūros institutas

Nuotraukoje: Aktorius Hansas Löwas ir leidėjas Sebastianas Guggolzas