Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

Lietuvos iliustruotojų paroda keliauja po Gruziją

Lietuvos kultūros institutas

Lietuvos ir Gruzijos iliustruotojai pristatė savo kūrinius jungtinėje parodoje „Paveikslėlių kalba“ Tbilisyje, Tarptautinės knygų mugės metu. Lankytojai susipažino su 15 Lietuvos dailininkų – Kęstučio Kasparavičiaus, Ievos Babilaitės, Linos Dūdaitės, Linos Itagaki, Rasos Jančiauskaitės, Aušros Kiudulaitės, Monikos Vaicenavičienės ir kitų menininkų – sukurtomis iliustracijomis, geriausiomis šiuolaikinėmis iliustruotomis knygomis vaikams, skirtingais jų stiliais bei atlikimo technikomis, patyrė, kaip iliustracija papildo knygų tekstus, yra įkomponuojama leidinyje. Parodoje eksponuoti Gruzijos iliustruotojų kūriniai buvo atrinkti Vokietijos kuratorės Ulrike Nikel ir 2018 m. buvo eksponuotos Frankfurto knygų mugėje,

Parodą Tbilisyje lydėjo kūrybinės iliustravimo dirbtuvės, kurias vedė Lietuvos ir Gruzijos iliustruotojai. Lietuvos kultūros institutas jose pristatė knygų „Skrisiu“, „(Ne)vienas“ kūrėjos I. Babilaitės kūrybines dirbtuves vaikams.

 

Birželio 5-17 d. paroda bus eksponuojama Dušetyje, rugsėjo 20 d. – spalio 1 d. – Telavyje, spalio 4-17 d. Batumyje. Kiekviename iš miestų bus surengtos ir iliustruotojų kūrybinės dirbtuvės vaikams.

Parodą organizuoja Lietuvos ambasada Gruzijoje. Daugiau informacijos apie keliaujančią parodą – spauskite čia.

Parodos ir I. Babilaitės kūrybinių dirbtuvių fotografijas galite peržiūrėti LR Ambasados Gruzijoje Facebook“ paskyroje – spauskite čia.