Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Halo mieste – trys dienos lietuviško ir britų šiuolaikinio šokio

Lietuvos kultūros institutas

Gegužės 10-12-ąją dienomis Jungtinės Karalystės Halo mieste vyko šiuolaikinio šokio festivalis „Transgressions: Mixing It Up“. Bendradarbiaujant šokio kompanijoms iš Lietuvos ir JK, festivalio publika turėjo galimybę išvysti šokio pasirodymus neįprastose lokacijose. Pagrindinė festivalio idėja – parodyti, kaip žmonės, neseniai atvykę į svečią šalį ar turintys dvigubą kultūrinį pagrindą, pasitelkia šokio meną identiteto paieškoms. Festivalio moto: “Šokį reikia žiūrėti, apie jį kalbėti ir jį mylėti”.

Šokio trupės iš Lietuvos festivalyje dalyvavo pirmąjį kartą. „OkarukasLT” pasirodė su spektakliu „Birds”, o Sakurako, “OkarukasLT” vadovė, vedė japoniško šokio Butoh dirbtuves. Sakurako mokėsi Butoh Japonijoje iš šio šokio profesionalų.

Živilė Virkutytė ir Ieva Šakalytė pristatė kino ir šokio projektą, kuris perteikė kūno ir minčių konfliktą, o festivalio pabaigoje Živilė Virkutytė parodė bendrą kūrinį su britų šokio trupe „Grim Visions”. Šokio teatras „Aura” festivalyje dalyvavo su spektaklu „Norėčiau būt paparčio žiedas”.”BBC North” televizijos kanalas filmavo pasirodymus ir ėmė interviu iš choreografės ir „Auros” šokio teatro įkūrėjos Birutės Letukaitės.

Publika liko sužavėta festivalio programa, ypatingai stiprų įspūdį paliko lietuviškų trupių pasirodymai, kurie, pasak žiūrovų, „prikaustė, gąsdino ir stebino”.

Festivalio kuratorė – šiuolaikinio šokio ekspertė iš „Hull Dance” Keyna Paul – susipažino su lietuviško šiuolaikinio šokio scena, atvykusi į Lietuvą per festivalį „Naująjį Baltijos šokis”, dalyvaudama Lietuvos kultūros instituto ir Lietuvos šokio informacijos centro ekspertų vizitų programoje.

Daugiau informacijos: www.hulldance.com