Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Projekto LIETUVIŠKAS PASAKOJIMAS. KULTŪROS FESTIVALIS TEL AVIVE 2019 naujienos

„Lietuviškas pasakojimas“ tęsiasi naktiniame Tel Avive

Lietuvos kultūros institutas

Iš Tel Avivo klasikinės muzikos ir šiuolaikinio meno muziejaus salių festivalis „Lietuviškas pasakojimas“ keliasi į niekad nemiegančio miesto kultinius klubus.

Visiems Tel Avivo naktinėtojams puikiai žinomos erdvės „Teder“ ir „Alphabet“ gegužės 4 d. kvies į „Vilna Connection“ renginius, kurių afišose – vilniečiai „Shishi“, „Maps“, Manfredas, „12 inčų po žeme“, V. (Vidmantas Čepkauskas), izraeliečiai „Red Axes“, Autarkic, Asaf Samuel, Mshoe

Projektą „Vilna Connection“ inspiravo legendinio sostinės didžėjaus ir muzikos prodiuserio Manfredo Bajelio ir izraeliečių kompanijos „Garzen Records“ partnerystė – 2018 m. sausį Vilniuje jie kartu organizavo izraeliečių indie muzikos festivalį „Garzen Festival“, kurio programoje pristatė ir duetą „Red Axes“, dalyvausiantį gegužės 4 d. gyvos muzikos renginyje „Teder“ klube.

Publika susipažins su charizmatiškų vilniečių merginų trio „Shishi“ – Dominyka Kriščiūnaite, Elena Neniškyte ir Giedre Nalivaikaite – kurio stilistiką pačios įsivardija kaip rap/trash/surf/soul. „Maps“ yra šiuo metu Londone gyvenančio džiazo būgnininko ir prodiuserio Marijaus Aleksos projektas, jungiantis džiazo, afrobeat ir elektroninės muzikos elementus.

Klube „Alphabet“ karaliaus didžėjai – projekto „Vilna Connection“ kuratorius Manfredas, „lietuviškos šokių muzikos lava“ vadinamas duetas „12 inčų po žeme“, didžėjus V (Vidmantas Čepkauskas) ir Tel Avivo klubinės muzikos „grietinėlė“ Autarkic, Asaf Samuel, Mshoe.

Gegužės 23, 24 ir 25 dienomis festivalis „Lietuviškas pasakojimas Tel Avive“ pasieks finišo tiesiąją: Suzanne Dellal šokio ir teatro centre vyks pirmasis Lietuvos šiuolaikinio šokio savaitgalis, kurį Lietuvos kultūros institutas rengia bendradarbiaudamas su Lietuvos šokio informacijos centru. „Lietuvišką pasakojimą“ pabaigs kino dokumentika – bendradarbiaujant su Lietuvos kino centru, festivalio „Docaviv“ programoje bus parodytas  režisierės Aistės Žegulytės filmas „Animus Animalis (istorija apie žmones, žvėris ir daiktus)“.