Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Lietuvos kultūros sklaidos projektai

MORTA NAKAITĖ – „THE INTERNATIONAL FASHION SHOWCASE“ LONDONE

Lietuvos kultūros institutas

Lietuvos kultūros institutas. Brave New Worlds

Dizainerė, Vilniaus dailės akademijos Tekstilės meno ir dizaino magistrantė Morta Nakaitė kartu su 15 atrinktų dizainerių iš viso pasaulio vasario 11-24 dienomis Londono menų centre „Somerset House“ pristato bendrą instaliacijų programą „Drąsūs nauji pasauliai: kintantis mados veidas“.

Lietuvos kultūros instituto, Lietuvos ambasados Jungtinėje Karalystėje ir Britų tarybos partnerystė sudaro galimybę M. Nakaitei dalyvauti kūrybos ir mados verslo rezidencijoje „The International Fashion Showcase“, kurios metu dizainerė vysto ir pristato savo kolekciją. 2018 metų rudenį M. Nakaitė jau dalyvavo Britų tarybos organizuotuose mokymuose, skirtuose rezidencijos dalyvių verslumo įgūdžių tobulinimui. Paėjusių metų rudenį Lietuvoje lankėsi Britų tarybos Architektūros, dizaino ir mados skyriaus vadovė Sarah Mann, kuri kartu M. Nakaite Vilniaus dailės akademijos studentams pristatė rezidencijų programą ir jos suteikiamas profesines galimybes.

„The International Fashion Showcase“ – ugdo ir pristato geriausius pradedančiuosius mados dizainerius iš viso pasaulio. Kas dvejus metus vykstančią mados savaitę rengia keturios itin stiprios Jungtinės Karalystės institucijos: Britų taryba, Londono mados koledžas, Londono menų universitetas ir menų centras „Somerset House“.

Plačiau apie renginį.