Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros naujienos, Lietuvos kultūros sklaidos projektai

Lietuvos menininkas Jungtinėje Karalystėje kurs projektą „1001 šokių istorija“

Lietuvos kultūros institutas

Pietvakarių Anglijoje įsikūręs šokio centras „Pavilion Dance South West“ (PDSW) kartu su Lietuvos kultūros institutu ir Lietuvos Respublikos ambasada Jungtinėje Karalystėje bendradarbiauja, siūlydami vystomąją rezidenciją šokėjams ir šokio kompanijoms iš Lietuvos.

Rezidencija pavadinimu „Discovery Artist“ suteikia galimybę menininkui dirbti kartu su PDSW kuratoriais Bornmute. Rezidencijos programa buvo inicijuota kultūros atašė JK Justės Kostikovaitės, PDSW direktorei Zannah Doan apsilankius Lietuvoje festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“ 2017-ais metais. Zannah Doan vizitas buvo organizuotas Lietuvos kultūros instituto.

PDSW rezidencijai „Discovery Artist“ atrinkti Lietuvos menininkai Denisas Kolomyckis (kuria šokį ir filmus) ir Vilma Pitrinaitė (Briuselyje gyvenanti choreografė, šokėja, nepriklausomos šokio trupės „We cie“ įkūrėja ir meno vadovė).

Denisas Kolomyckis Bornmute pradėjo vystyti savo naują meninį projektą „1001 šokių istorija“.  Projekto idėja inspiruota legendinio filmų kūrėjo Jono Meko ir jo projekto „365 dienos“.  Kelis mėnesius šis projektas bus viešinamas menininko Instagram paskyroje „1001dancestory“ bei interneto svetainėje

Nuotr. Agnės Petrulėnaitės

pdsw.org.uk

Denisas Kolomyckis yra tarpdisciplininis menininkas. Kolomyckis pradėjo savo karjerą kaip baleto šokėjas, vėliau baleto įgūdžius naudojo šiuolaikinio šokio ir meno kontekstuose, galerijose, teatruose, viešose vietose. Denisas mokėsi aktorystės, filmavosi daugybėje filmų bei vaidino Lietuvos, Lenkijos bei JAV teatruose.