Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Miunchene startavo pirmasis Baltijos šalių muzikos festivalis „Baltic Breeze”

Lietuvos kultūros institutas
Miunchene startavo pirmasis Baltijos šalių muzikos festivalis "Baltic Breeze"

Bavarijos sostinėje Miunchene inicijuotas pirmasis kūrybingos muzikos festivalis „Baltic Breeze“, pristatantis muziką iš Lietuvos, Estijos ir Latvijos. Šiais metais tai buvo vienos dienos festivalis: gruodžio 8 dieną Gasteig-Black Box koncertų salėje nuo 19 iki 23.30 valandos vyko keturi koncertai. Programoje – estų gitaristas Argo Vals ir šviesų menininkas Oliver Kulpsoo, latvių džiazo trio „Equanimity Trio“. Lietuvai atstovavo multiinstrumentalistas Saulius Petreikis, smuikininkas Vytautas Mikeliūnas, gitaristas ir saksofonininkas Donatas Petreikis, būgnininkas Augustas Baronas ir kontrabosistas Mariusz Praśniewski. Vakarą vainikavo Sauliaus Petreikio ir „Jazzrausch Bigband” atliekamas trijų dalių kūrinys „The Baltic Suite”.

 „Esame labai laimingi, kad pirmasis festivalis pavyko. Beveik visi bilietai buvo išpirkti, sulaukėme 230 lankytojų, ir tai, be abejonės, mus motyvuoja tęsti festivalio tradiciją. Programoje pristatėme įvairaus žanro muziką – folk, ambient ir džiazą, tad kiekvienas rado kažką savam skoniui. Visus pasirodymus įrašė Bavarijos radijas (Der Bayerische Rundfunk), tad tie, kurie negalėjo apsilankyti festivalyje, jau šį penktadienį, gruodžio 14 dieną, 23.05 val. RB-Klassik laidoje „Jazztime” galės išgirsti 55 minučių ilgio muzikinį reportažą iš „Baltic Breeze“ festivalio,“ – įspūdžiais dalijosi vienas iš renginio vadovų Kilianas Sladekas. 

Festivalio sėkmės įkvėpti organizatoriai jau planuoja antrąjį „Baltic Breeze” festivalį, kuris vyks 2019 metų gruodžio mėnesio 6-8 dienomis.

Festivalio partneris – Lietuvos kultūros institutas.

Daugiau informacijos apie festivalį: http://balticbreeze.eu/