Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

Londone – leidybinės platformos „NoRoutine Books” pristatymas

Lietuvos kultūros institutas

Lapkričio 15 d. „Vitrina“ lango galerijos erdvėje (2 Bessborough Gardens, Londonas) vyko leidybinės platformos "NoRoutine Books" ekspozicijos pristatymas ir diskusija apie menininkų leidybą Lietuvoje. "NoRoutine Books" yra nepriklausoma leidybinė platforma, publikuojanti unikalius mažo tiražo menininkų leidinius. Visos publikacijos yra griežtai limituoto 99 kopijų tiražo, numeruotos ir autorių pasirašytos. Leidiniai spausdinami aukščiausia poligrafine kokybe, o jų pospaudiminis apipavidalinimas ir įrišimas vykdomas menininkų ar "NoRoutine Books" studijose. "NoRoutin Books" betarpiškai dirba su menininkais, siekiant išplėsti jų meninę praktiką ir perkelti kūrinius į spausdintą formatą. Leidinys, šiuo atveju, tampa meno kūrinio tęsiniu. Vakaro "Vitrinos" lango galerjioje metu vyko specialus Vilmos Samulionytės leidinio „Liebe Oma, Guten Tag“ pristatymas bei pokalbis su autore. Leidinys sudarytas iš autorės šeimos archyvo, autorinių fotografijų bei tyrimo. Istoriniai ir asmeniniai naratyvai pasakojami vizualinėmis priemonėmis. Per savo šeimos patirtį autorė nagrinėja globalius istorinius ir geopolitinius kontekstus bei įvykius Lietuvos ir Prūsijos pasienyje Antro pasaulinio karo metu, taip pat jų atspindžius ir pasėkmes šiandienoje. Knygų ekspozicijoje bus pristatyti visi per ketverius metus išleisti "NoRoutine Books" leidiniai. Leidinių bendraautoriai: Ieva Balode, Algis Griškevičius, Madara Gritane, Evelina Kerpaitė, Arūnas Kulikauskas, Dainius Liškevičius, Alvydas Lukys, Aurelija Maknytė, Valdemaras Manomaitis, Audrius Puipa, Vilma Samulionytė, Gytis Skudžinskas, Gintautas Trimakas, Darius Žiūra. "NoRoutine Books" 2014 metų vasarą įkūrė Gytis Skudžinskas ir Vilma Samulionytė. https://www.eventbrite.co.uk/e/no-routine-books-in-london-tickets-52252516684

Lapkričio 15 d. „Vitrina“ lango galerijos erdvėje (2 Bessborough Gardens, Londonas) vyko leidybinės platformos „NoRoutine Books” ekspozicijos pristatymas ir diskusija apie menininkų leidybą Lietuvoje.

„NoRoutine Books” yra nepriklausoma leidybinė platforma, publikuojanti unikalius mažo tiražo menininkų leidinius. Visos publikacijos yra griežtai limituoto 99 kopijų tiražo, numeruotos ir autorių pasirašytos. Leidiniai spausdinami aukščiausia poligrafine kokybe, o jų pospaudiminis apipavidalinimas ir įrišimas vykdomas menininkų ar „NoRoutine Books” studijose.

„NoRoutin Books” betarpiškai dirba su menininkais, siekiant išplėsti jų meninę praktiką ir perkelti kūrinius į spausdintą formatą. Leidinys, šiuo atveju, tampa meno kūrinio tęsiniu.

Vakaro „Vitrinos” lango galerjioje metu vyko specialus Vilmos Samulionytės leidinio „Liebe Oma, Guten Tag“ pristatymas bei pokalbis su autore.

Leidinys sudarytas iš autorės šeimos archyvo, autorinių fotografijų bei tyrimo. Istoriniai ir asmeniniai naratyvai pasakojami vizualinėmis priemonėmis. Per savo šeimos patirtį autorė nagrinėja globalius istorinius ir geopolitinius kontekstus bei įvykius Lietuvos ir Prūsijos pasienyje Antro pasaulinio karo metu, taip pat jų atspindžius ir pasėkmes šiandienoje.

Knygų ekspozicijoje bus pristatyti visi per ketverius metus išleisti „NoRoutine Books” leidiniai. Leidinių bendraautoriai: Ieva Balode, Algis Griškevičius, Madara Gritane, Evelina Kerpaitė, Arūnas Kulikauskas, Dainius Liškevičius, Alvydas Lukys, Aurelija Maknytė, Valdemaras Manomaitis, Audrius Puipa, Vilma Samulionytė, Gytis Skudžinskas, Gintautas Trimakas, Darius Žiūra.

„NoRoutine Books” 2014 metų vasarą įkūrė Gytis Skudžinskas ir Vilma Samulionytė.

https://www.eventbrite.co.uk/e/no-routine-books-in-london-tickets-52252516684