Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos

Sandros Straukaitės mados kolekcija – Katovicų mados savaitėje

Lietuvos kultūros institutas
Sandros Straukaitės mados kolekcija - Katovicų mados savaitėje

Lapkričio 9-11 Katovicų atnaujintose XIX a. Porceliano fabriko pastatuose vykusioje mados savaitėje „KTW Fashion Week“ buvo pristatyta lietuvių dizainerės Sandros Straukaitės mados kolekcija „Forget me not“.

Spalvinga Sandros Straukaitės „workwear“ stiliaus kolekcija (stilistė Karina Leontjeva), rašo lenkų mados žurnalas „ELLE“, paįvairinta dinamiškos choreografijos, Katovicų mados savaitėje buvo sutikta didžiausiomis ovacijomis, o publika nenustojo uždavinėjusi klausimų „Kas ji?“, „Iš kur?“

Į Katovicus susirinkę Lenkijos mados žinovai, dizaineriai, mados žurnalų redaktoriai ir blogeriai, žymūs aktoriai ir dainininkai negailėjo Sandrai Straukaitei pagyrų už kolekcijos originalumą, kūrybiškumą ir teatrališkumą. Buvo pabrėžiama, kad lietuvių dizainerės darbai išsiskiria iš Katovicų mados savaitėje pristatomų lenkų ir užsienio dizainerių darbų. „Sandra Straukaitė be abejonės yra viena labiausiai pritrenkiančių ir stipriausių mados dizainerių“, – sakė „KTW Fashion Week“ direktorius Rafal Wyszynski. „Šiųmetinis Katovicų mados savaitės šūkis yra „Mentors vs. Millennials“, – teigė mados savaitės viena iš organizatorių Anna Puslecka, „Neabejojau, kad Sandra Straukaitė yra viena tų, iš kurios daugelis jaunųjų lenkų dizainerių galėtų pasimokyti, kaip kurti laisvą ir nieko nevaržomą madą“.

Sandra Straukaitė buvo pakviesta dalyvauti Katovicų mados savaitėje „KTW Fashion week“ po Katovicų mados savaitės kūrėjų Rafalo Wyszynskio ir Annos Pusleckos apsilankymo „Mados infekcijoje“. Sandros Straukaitės ir Karinos Leontjevos pasirodymą Katovicuose rėmė Lietuvos kultūros institutas.

Daugiau informacijos rasite čia:

https://www.elle.pl/artykul/sandra-straukaite-na-ktw-fashion-week-2018-181111115121

http://ktwfashionweek.pl/designers-brands

https://www.onet.pl/?utm_source=l.facebook.com_viasg_plejada&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&pid=e5314060-b694-4841-8015-fbd6da8fddd7&sid=fa6d4510-5922-45b7-8963-4dcc05c514ce&utm_v=2

 

http://dykf.pl/ktw-projektanci/sandra-straukaite