Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Agnės Kuzmickaitės kolekcija pristatyta Londono mados savaitės metu

Lietuvos kultūros institutas

Rugsėjo 14 d. Londono mados savaitės metu naujųjų talentų programoje „Fashion Scout“ viena žymiausių lietuvių mados dizainerių Agnė Kuzmickaitė pristatė 2019 m. pavasariui-vasarai skirtą kolekciją.

Kolekcija tarptautinių mados kritikų buvo priimta itin palankiai. Kuzmickaitės pristatyme dalyvavo virš 100 žmonių, autorė susilaukė teigiamų vertinimų tiek iš mados profesionalų, tiek iš mėgėjų.

Naujausia – jau septintoji – dizainerės kolekcija, buvo įkvėpta savirealizacijos kaip pagrindinio žmogaus pasitenkinimo šaltinio. Kaip teigia pati A. Kuzmickaitė, savo kūryba ji bandė atkreipti dėmesį į šią svarbią gyvenimo dalį, kuri dažnai gali lengvai pasimesti kasdienybėje. Kolekcijoje ryškiai matomi kontrastinga tekstūra ir laužomas harmonijos bei simetrijos ritmas. Drugeliai – dizainerės prekinis ženklas – šįkart atlieka ne tik dekoratyvią, bet ir konstrukcinę funkciją: keičiant jų formą, kartu keičiasi ir kiekvieno rūbo paskirtis. Kolekcijos pristatymo choreografijos sudarytojas – Konstantin Kamenski.

„Fashion Scout“ programoje buvo pristatytas daugelis šiuo metu žymiausių pasaulio mados gigantų, tokių kaip Peter Pilotto, Felder Felder, David Koma, William Tempest ir kiti. Renginyje A. Kuzmickaitė Lietuvos vardą garsina ne pirmą kartą, ankstesnė jos kolekcija buvo pristatyta 2017 m.

Pristatymo partneris – Lietuvos kultūros institutas. Institutas bendradarbiauja ir su kita mados srityje dirbančia kūrėja – Morta Nakaite, kuri dalyvauja inovatyviame mados dizainerių vystymo projekte „International Fashion Showcase“, organizuojamame Britų tarybos bei Somerset House.

Daugiau informacijos apie Agnę Kuzmickaitę: http://agnekuzmickaite.com