Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Jaunieji menininkai savo kūrybą pristatė tarpdisciplininio meno renginyje Londone

Lietuvos kultūros institutas

Rugpjūčio 24 – rugsėjo 15 d. Londone vykstančios šiuolaikiniam menui skirtos renginių-parodų serijos „What’s good for me is good for you?“ programoje pristatytas jaunųjų menininkų Antano Lučiūno ir Monikos Janulevičiūtės performansas MERGINALIEPSNOJA. Dueto pasirodymas susilaukė išskirtinio meno profesionalų dėmesio, renginyje dalyvavo gausus žiūrovų būrys.

„Mimosa” namuose vykstančią šiuolaikinio meno renginių serijoje – ir jaunųjų menininkų grupinė paroda, kurioje nagrinėjamos tapatybės, queer, feministinės temos ir jų asmeninė interpretacija per skirtingas meno praktikas. Paroda bus rodoma iki rugsėjo 15 d.

M. Janulevičiūtė ir A. Lučiūnas nagrinėja kraštutinį skaitmeninių ir fizinių erdvių intymumą, kurdami ir darkydami įprastą, norminę elgseną ir įsitvirtinusį dvilypumą. Pirmajai savo tarptautinei parodai menininkai pristato MERGINALIEPSNOJA: Visa, kas žiauru ir žydi, dedikaciją kiekvienam sergančiam ir/arba žydinčiam, sveikstantiems, nokstantiems ir nubalnotiems.

Įtraukianti instaliacija, kuriai garso takelį sukūrė Sami Baha ir du botaniniai Laimės Kiškūnės kvapų mišiniai – nuotykis, nepertraukiamas juslinių dirgiklių srautas. Visa tai – sukontroliuota erdvė, kurioje kvapai, šviesos, lauko ir vidaus suvokimas atrodo pasikeitęs, simuliacija primenanti video žaidimo erdvę su ribotais judesių ir atsakymų kiekiais ir pokalbių nuotrupomis.

Šis kurinys buvo vystytas paraleliai su Rupert 6-ąja Alternatyvios edukacijos programa, tęsiant MERGINALIEPSNOJA projektą pristatytą 2017 gruodį Šiuolaikinio meno centre, Vilniuje.

Monika Janulevičiūtė išleido grafinę novelę „The Great Outdoors” (2017), bei knygas „Soft Voices” ir „Flat Earths”(2018) kartu su Miša Skalskiu, pristatytas Amsterdame. Jos naujausias trumpametražis filmas bus pristatytas netrukus pltaformoje OFluxo. Antanas Lučiūnas anksčiau dalyvavo Jude Crilly ir Floris Schönfeld performanse Plays for the Strange Stranger, ŠMC 2016 ir atliko Young Girl Reading Group skaitymą Baltijos Trienalėje.

Projekto partneris – Lietuvos kultūros institutas

 

Daugiau informacijos apie performansą – http://girlisonfire.121.lt

Daugiau informacijos apie renginį – http://www.whatsgoodformeisgoodforyou.eu/#level2