Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Vizitų programos ekspertai – konferencijoje „What’s Next in Music”

Lietuvos kultūros institutas

Lietuvos kultūros instituto Vizitų programa jau ne pirmus metus bendradarbiauja su tarptautiniu muzikos industrijos konferencija-festivaliu „What’s Next in Music”. Šiemet rugsėjo 6-9 d. vyksiančiame muzikos mainų festivalyje dalyvauja septyni Vizitų programos ekspertai iš Kroatijos, Lenkijos, Nyderlandų, Vokietijos, Honkongo ir Pietų Korėjos.

Kroatijos tarptautinio muzikos festivalio „InMusic Festival” Zagrebo mieste muzikos programos sudarytoja Ivana Jelača atvyksta į Lietuvą, norėdama susipažinti su jai mažai žinomos šalies muzikos lauku. Muzikos festivalio „Enea Spring Break” Poznanės mieste programos direktorius Tomasz Wasko taip pat siekia susipažinti su Lietuvos muzikos industrija ir jos atstovais.

Dar vienas ekspertas iš Lenkijos – didžiausio atvirame lauke vykstančio renginio „Woodstock Festival Poland”, kuris nuo 2018 m. vadinasi „POLandRoc”, programos direktorius Bartlomej Stolarek kviečiamas dalyvauti „What’s Next in Music” siekiant, kad ir Lietuvos grupės ar atlikėjai būtų pakviesti į šį festivalį. Europoje didžiausio muzikos industrijos „Eurosonic Noorderslag” festivalio Groningeno mieste (Nyderlandai) muzikos programos sudarytojas Oskar Strajn Lietuvoje ieško naujų talentų, Vokietijos organizacijos „Upop e.V” vadovė, viena iš  Dortmundo mieste vykstančio festivalio „Juicy Beats Festival” organizatorių Stefanie Schmidt pirmą kartą gyvai susipažins su Lietuvos muzikos scena, turės galimybę užmegzti tiesioginius kontaktus su Lietuvos muzikos vadybininkais, taip pat dalyvaus konferencijos diskusijoje „Kaip Lietuvos grupėms patekti į užsienio scenas”, kurios metu pasidalins savo patirtimi ir patarimais su Lietuvos muzikos industrijos profesionalais.

Muzikos  agentūros „Magnetic Asia Ltd” (Honkongas) projektų vadovė Sau Ying Yuen ir muzikos festivalis „Zandari Festa” (Pietų Korėja) vykdančioji direktorė Cecilia Soan Jeong Yi atvyksta tirti Lietuvos muzikos scenos ir bendrauti su kolegomis.