Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Kauniečių „Nuepiko“ humoras pavergė Izraelį

Lietuvos kultūros institutas

Šiuolaikinio šokio grupė „Nuepiko“ liepos 24-26 dienomis dalyvavo „Beer Sheva Fringe“ – didžiausiame scenos menų festivalyje pietų Izraelyje. Kasmet organizuojamas renginys trims dienoms užima visą Beer Ševos miesto senamiestį, kurio erdvėse vyksta vietos menininkų ir svečiai iš užsienio pasirodymai. Nors festivalis turi ilgą tarptautinės programos istoriją, tačiau su Lietuva bendradarbiauja pirmą kartą.

Lietuvai atstovavęs šokėjų ir choreografų trupė „Nuepiko“ iš Kauno – Marius Pinigis, Marius Paplauskas ir Andrius Stakelė – į Izraelį atvyko tiesiai iš „generalinės repeticijos“ – liepos 22 dieną jie pasirodė Kaune vykusiame šiuolaikinio cirko festivalyje „Cirkuliacija“. Izraelio publikai trupė parodė spektaklį „(G)round ZERO“. Šmaikštus kūrinys įtraukė žiūrovus į dviejų šokėjų – M. Pinigo ir M. Paplausko – vienas kitam metamus iššūkius, balansuojančius ant kovos ir žaidimo ribos, akistatas ringe skaidančius A. Stakelės solo intarpus ir muziką. Festivalio žiūrovai itin šiltai sutiko lietuvius – juokėsi, palaikė ir viso pasirodymo metu buvo kartu su šokėjais scenoje.

Pirmasis „Nuepiko“ pasirodymas „Beer Ševa Fringe“ buvo itin sėkmingas, o trupė įrodė, kad humoras ir atvira komunikacija su publika yra tarptautinė kalba, suprantama tiek Kaune, tiek Beer Ševoje. Izraelyje prasidėjo tarptautinis „Nuepiko“ turas, besitęsiantis Meksikoje.

 

Daugiau apie trupę – https://www.facebook.com/nuepiko/

Projektas įgyvendintas bendradarbiaujant kultūros atašė Izraelyje ir Lietuvos kultūros institutui.