Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Grupė „Merope“ koncertuos 40-ajame „Petworth“ festivalyje

Lietuvos kultūros institutas

Kultūros atašė Justė Kostikovaitė dalijasi žinia apie liepos 25 d. alternatyviojo folkloro grupės „Merope“ koncertą Jungtinėje Karalystėje, profesionaliosios muzikos festivalyje „Petworth“. Keturiasdešimtą kartą Petworth mieste organizuojamas festivalis kasmet pritraukia didelį būrį muzikos, scenos ir vizualiųjų menų gerbėjų, kurie žaibiškai išperka bilietus į festivalio renginius.

Grupė „Merope“, pakviesta pasirodyti jubiliejinėje festivalio programoje, yra išleidusi ne vieną pasaulyje plačiai nuskambėjusį albumą, kurių pirmasis, 2012 m. išleistas „9 dienos“ buvo įrašytas per devynias dienas Siera Nevados kalnuose, naudojant tik saulės energiją. Festivalyje „Merope“ pristatys savo naujausią albumą „Naktės“. Anot  kompozitorės Austės Nakienės, „džiugina muzikantų patirta tarpusavio bendrystė ir vienovė su gamta: muzika teka taip ramiai, kaip skleidžiasi lapai ir gėlių žiedai, kaip vyksta nuolat nerimaujančių žmonių nepaskubintas gyvenimas. Laisvas improvizavimas, vienas kito klausymasis ir subtilus įsiterpimas į bendrą muzikos tėkmę yra jų buvimo būdas“.

„Merope“, kurios narių sudėtį sudaro Indrė Jurgelevičiūtė (balsas, kanklės), Jeanas-Christophe‘as Bonnafousas (bansuri) ir Bertas Coolsas (gitara, efektai), kūrybą galima apibūdinti kaip šių dienų ritualinę muziką. Minimalistinėse kompozicijose, įkvėptose senųjų lietuvių liaudies dainų, skamba ir elektroninės, džiazo bei improvizacinės muzikos elementai.

2012 metais  įkurtos grupės „Merope“ dalyvavimą festivalyje dalinai remia Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos ambasada Jungtinėje Karalystėje. Renginys tęsia sėkmingą daugiakultūrės grupės koncertų ciklą, jau įvykusį Lietuvoje, Meksikoje, Kinijoje ir Portugalijoje. Pasirodymų Jungtinėje Karalystėje partneris – Lietuvos kultūros institutas.

 

Renginys vyks liepos 25 d., 20:00 val., Easebourne Church, GU29

Daugiau informacijos – https://goo.gl/39hCsK