Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Dalia Staponkutė dalyvauja literatūros renginiuose Varšuvoje ir Vroclave

Lietuvos kultūros institutas
Dalia Staponkutė

Birželio 24 d. prozininkė, eseistė, filosofė ir vertėja Dalia Staponkutė dalyvaus tarptautinio literatūros festivalio Varšuvoje „Big Book Festival“ rengiamoje diskusijoje „Moterų planeta. Kas pasikeistų, jeigu pasaulį valdytų moterys?“. Čia su skaitytojais susitiks ir rašytojos iš Čekijos, Izraelio, Lenkijos, Mildovos, Prancūzijos, Rumunijos ir Slovakijos.

Diskusijos temą įkvėpė pasaulinis judėjimas #Metoo.  Rašytojų pasisakymus moderuos vienas žymiausių Lenkijos žurnalistų Michałas Nogaśas. Diskusija bus transliuojama gyvai per YouTube kanalą.

Po literatūros festivalio Dalia Staponkutė susitiks su Lenkijos lietuvių bendruomenės atstovais. Lietuvos ambasadoje įvyks diskusija „Gyvename pasaulyje kaip lietuviai”. Birželio 27 d. rašytoja vyksta į Vroclavą, kur knygyne „Tajne komplety“ įvyks jos kūrybos vakaras „Kalbinės trajektorijos: tarp Baltijos ir Viduržemio periferijų”.

Dalia Staponkutė yra kelių knygų ir daugybės publikacijų autorė, mokslininkė, vertėja, aktyvi akademinių projektų dalyvė. Verčia iš graikų, anglų kalbų, yra išvertusi K. Kavafio, graikų, kipriečių, lietuvių (į graikų kalbą) poetų eilėraščių. Nuo 2005 m. – Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos narė, nuo 2007 m. – Rodo tarptautinio rašytojų ir vertėjų centro valdybos narė ir dvikalbio literatūrinio žurnalo „Helios“ redaktorė, nuo 2015 m. – Lietuvos rašytojų sąjungos narė, nuo 2017 m. – žurnalo „Pasaulio lietuvis“ vyriausioji redaktorė. Kipre gyvenančios rašytojos knyga „Iš dviejų renkuosi trečią: mano mažoji Odisėja“  (leidykla „Apostrofa“) 2014 m. buvo išrinkta kūrybiškiausia metų knyga, o 2015 m.  – Metų knyga Lietuvoje.

Daugiau informacijos rasite čia:

https://bigbookfestival.pl/2018/05/04/okragle-stoly-autorow-i-czytelnikow/

LR kultūros atašė Lenkijos Respublikoje Rasa Rimickaitė