Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Lodzės fotografijos festivalyje – lietuvių kino menininkai

Lietuvos kultūros institutas

2018 m. birželio 23 d. Lodzės Tarptautiniame fotografijos festivalyje „Fotofestiwal 2018“ pristatomi Lietuvos kino menininkų darbai.

Šiais metais temai „Žmogaus prigimtis“ skirto festivalio programoje „Gamta ir kinas“ bus parodytas Mindaugo Survilos dokumentinis filmas „Sengirė“. Paskutiniai išlikę senosios girios plotai Lietuvoje, miškų brūzgynai, vilkų urvai, juodųjų gandrų lizdai, natūralūs girios ir jos gyventojų garsai, o ir aštuoniolikos metų darbas siekiant įamžinti Lietuvos rezervato gyvenimą sužavėjo Lodzės tarptautinio fotografijos festivalio organizatorius, pavadinusius filmą „filmų apie gamtą perlu“, vertu BBC ar National Geographic televizijų, todėl lietuvių kūrėjo filmas buvo vienbalsiai atrinktas į festivalio programą.

Birželio 24 d. festivalio programoje „Filmai apie fotografiją“ bus parodytas Giedrės Žickytės daugeliu prizų apdovanotas dokumentinis filmas „Meistras ir Tatjana“. Po filmo apie vieną žymiausių Lietuvos fotografų Vitą Luckų, kuris bendradarbiavo su Vilniaus modelių namų žurnalo „Banga“ redakcija, užsienio turizmo organizacija „Inturist“, „Lietkoopsąjunga“ ir apkeliavo visą Sovietų Sąjungą, jo kūrybą ir gyvenimą, apie legendinę Lietuvos fotografijos mokyklą pasakos  filmo režisierė Giedrė Žickytė ir Vito Luckaus kūrybos tyrinėtoja bei žinovė Ieva Meilutė-Svinkūnienė.

Lodzės tarptautinis fotografijos festivalis – tai vienas žymiausių fotografijos menui skirtų festivalių Rytų ir Vidurio Europoje, pritraukiantis gausybę Lenkijos ir užsienio fotografijos profesionalų ir mėgėjų. Praėjusiais metais festivalyje viešėjo Gintaras Česonis, Mindaugas Kavaliauskas, Vytautas V. Stanionis ir kt.

 

Daugiau informacijos čia:

http://fotofestiwal.com/2018/en/events/nature-and-film/

http://fotofestiwal.com/2018/en/events/films-about-photography/

http://fotofestiwal.com/2018/wydarzenia/filmy-o-fotografii/

http://fotofestiwal.com/2018/en/fotofestiwal-2018/

 

LR kultūros atašė Lenkijos Respublikoje Rasa Rimickaitė