Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Emilijos Škarnulytės instaliacija – įspūdingoje „Bold Tendencies“ parodoje Londone

Lietuvos kultūros institutas

„Bold Tendencies“ – tai vasaros sezonui skirtas meno projektas, vykstantis nuo gegužės 18 d. iki rugsėjo 22 d., pristatantis vizualųjį, orkestrinės muzikos, operos bei architektūros menus ant daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės stogų Londono pietuose, Peckham rajone. Šiais metais projekto tema yra ekologija. Paroda nagrinėja sąsajas tarp bakterijų, dirbtinio intelekto ir šiukšlių perdirbimo; tarp kaimo ir miesto; tarp visko, kas egzistuoja po saule. Dešimt įvairių sričių žymių menininkų buvo atrinkti pristatyti savo kūrinius plačiosios ekologijos tema, tarp jų – ir lietuvė Emilija Škarnulytė.  Parodos menininkų sąrašas didžiuojasi tokiais žymių menininkų vardais, kaip Sterling Ruby, Jenna Sutela bei Richard Wentworth.

Emilijos Škarnulytės audio-vizualinė instaliacija „Mirror Matter“ (2018) – tai hipnotizuojanti kelionė į „nepriimtinųjų“ pasaulį. Filmo medžiaga buvo sukurta naudojant naujausias technologijas, tokias kaip 3D skenavimas. Filmuota buvo Didžiajame hadronų priešpriešinių srautų greitintuve Šveicarijoje, CERNe, ir neutrinų observatorijoje Super Kamiokandėje, Japonijoje. Šis filmas pristato vizualų ateities archeologijos mitą. Bendradarbiaujant su Europos kosmoso agentūros astrofiziku Gabi Matzeu ir kompozitoriumi Tristan Shorr, iš masyvios juodosios skylės rentgeno spinduliais išgautas garso dažnis yra perduodamas į hermetinį kupolo šarvą – taip įgarsinant nežmoniškąsias būtybes, reprezentuotas Emilijos spekuliuojamoje vizijoje.

Projektas įgyvendintas bendradarbiaujant su kompanija „Freedomes & LM Productions“.

Instaliaciją galima pamatyti nuo gegužės 18 d. iki rugsėjo 22 d., adresu Peckham Multi-storey Car Park, 95a Rye Lane, SE15 4TG, Londonas.

Parodos atidarymas vyks gegužės 17 d., 18 val.

Daugiau informacijos:

http://boldtendencies.com/

https://www.facebook.com/events/1733996663346368/

https://www.emilijaskarnulyte.co/