Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Parodą MAGMA Romoje lydės performansų serija

Lietuvos kultūros institutas

Centrinis Grafikos Institutas Romoje kovo 8 dieną dedikuoja moterims ir performansams. Dienos programa susideda iš dviejų dalių: pirmoje dalyje lankytojai turės galimybę išvysti italų menininkių performansus, legendinės menininkės Anna Oberto ir Tomaso Binga pristatys vienus iš svarbiausių savo darbų, susijusių su italų feminizmo judėjimu 7-ajame dešimtmetyje. Performansą taip pat atliks Elena Bellantoni, menininkių kartos atstovė, kurios darbuose derinama kūno ir erdvės tematika.

Po performansų, antroje renginio dalyje, Dantė salėje vyks apskritojo stalo diskusija, moderuojama parodos MAGMA ko-kuratorės Benedettos Carpi De Resmini. Diskusijoje prie menininkių prisijungs tyrėjos ir kritikės: Laura Iamurri – „Roma Tre” universiteto šiuolaikinės meno istorijos profesorė, viena iš pagrindinių Italijoje feminizmo istorijos mokslininkių bei Agnė Narušytė – Vilniaus dailės akademijos profesorė, meno kritikė ir istorikė.

Viso vakaro metu scenografė Medilė Šiaulytytė pieš bei dovanos moterų, atėjusių į renginį, momentinius eskizus – portretus.

Renginys yra vienas iš projekto MAGMA. Kūnas ir žodžiai Italijos ir Lietuvos moterų mene nuo 1965 metų iki šių dienų, kuruojamo Benedettos Carpi De Resmini ir Laimos Kreivytės, lydinčiųjų renginių.

Performansus atliks: Anna Oberto, Tomaso Binga, Elena Bellantoni
Diskusijos dalyviai: Laura Iamurri, Agnė Narušytė, Elena Bellantoni, Tomaso Binga, Anna Oberto
Moderatorė: Benedetta Carpi De Resmini
Kada: Kovo 8, nuo 16.30 val.
Kur: Via Della Stamperia, 6, L’Istituto Centrale per la Grafica
Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/events/595596294119899/