Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Berlyne pristatyta Tatjanos Geringas prisiminimų knyga

Lietuvos kultūros institutas

Sausakimšame Berlyno Blackmore muzikiniame salone sausio 20 dieną įvyko literatūrinis muzikinis renginys, pristatantis pianistės Tatjanos Geringas prisiminimų knygą „Unterwegs. Impressionen” (Apostrofa, 2017).

Į vokiečių kalbą ją vertė Thomas Kleinbub. Lietuvoje ši knyga pavadinimu „Kelyje” pasirodė toje pačioje leidykloje 2015 metais. Knygoje autorė dalijasi emigracijos į Vakarus prisiminimais, su nuoširdžiu atvirumu pasakoja apie savo ir šeimos – sutuoktinio Davido Geringo ir sūnaus Aleksandro – išgyvenimus naujojo kūrybinio kelio svetur beieškant.

Renginio metu ištraukas skaitė žymi Vokietijos aktorė Jutta Hoffmann, vakarą vedė ir su autore kalbėjosi vertėja Irena Ülkekul. Specialiai šia proga publika turėjo retą galimybę išgirsti ilgamečių bendražygių muzikoje ir gyvenime Davido ir Tatjanos Geringų atliekamus J. Brahmso ir R. Shumanno kūrinius. Vakarą užbaigė Davido Geringo ir Blackmore styginių kvarteto atliekamas kompozitoriaus Anatolijaus Šenderovo kūrinys „David’s Song” violončelei ir styginių kvartetui. Bisui skambėjo P. Čaikovskio melodijos.

Renginio partneris Lietuvos kultūros institutas.