Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Šokio teatras „Dansema“ kviečia italų publiką į Lietuvos šimtmečio festivalį

Lietuvos kultūros institutas

 

Gruodžio 15-17 dienomis į Auditoriumo erdves atvykstantis šokio teatras „Dansema“ džiugins pačius mažiausius Romos žiūrovus. Taip kūrybinės veiklos dešimtmetį minintis teatras anonsuos artėjantį Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio progai skirtą festivalį, kuris kitų metų gegužę vyks Auditorium muzikos parke.

Šokio teatras „Dansema“ Romoje pasirodys pačiu magiškiausiu – Kalėdiniu – laikotarpiu. Kviesdamas į Kalėdinę mugę, čiuožyklą, vakarėlius, parodas, koncertus ir teatro pasirodymus, Auditoriumas atvers savo erdves įvairaus amžiaus lankytojams ir šeimoms. Lietuvių trupė programoje pristatys du 0-3 metų vaikų auditorijai ir jų tėveliams skirtus šokio spektaklius: „Mozaika“ (gruodžio 17 d., 11, 15 ir 17 val.) ir interaktyvųjį „Spalvoti žaidimai“ (gruodžio 15 d. 16 val. ir gruodžio 16 d. 15 ir 17 val.). Įsigyti bilietus ir sužinoti daugiau informacijos galima čia: http://www.auditorium.com/eventi/festival/6278858/futuri

„Dansema“ yra pirmasis šokio teatras Lietuvoje, pradėjęs kurti šokio spektaklius vaikams ir jaunimui. Nuo įsikūrimo 2007 metais teatras sėkmingai rodo spektaklius Lietuvoje ir užsienyje (Belgijoje, Kroatijoje, Nyderlanduose, Vokietijoje, Švedijoje, Palestinoje, Ukrainoje, JAV, Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Kinijoje, Japonijoje, Estijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Ispanijoje, Maltoje, Turkijoje), organizuoja seminarus šokėjams, choreografams ir šokio mokytojams, vykdo edukacinius šokio projektus su vaikais. 2009 metais teatras tapo Tarptautinės teatrų vaikams ir jaunimui organizacijos ASSITEJ Lietuva nariu. „Dansemos“ spektakliai yra nominuoti ir apdovanoti Auksiniu scenos kryžiumi kaip geriausi spektakliai vaikams.

Daugiau apie Kalėdinę Auditoriumo programą: http://www.auditorium.com/eventi/festival

„Dansemos” gastrolės vyksta bendradarbiaujant su Lietuvos kultūros institutu ir anonsuojant  Lietuvos kultūros festivalį, kuris vyks Auditoriume, Valstybės atkūrimo šimtmečio proga 2018 metų  gegužės 4-15 dienomis.