Lietuvos Kultūros Institutas
Instituto veikla, Kultūros atašė veikla, Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Lietuvos menininkams siūloma prestižinė stipendija Londone

Lietuvos kultūros institutas

Lietuvos Respublikos ambasada Junginėje Karalystėje ir Lietuvos kultūros institutas kviečia lietuvius menininkus pasinaudoti neeiline galimybe gauti stipendiją prestižinėje tarptautinėje rezidencijų programoje Delfina Foundation.

Delfina Foundation – tai rezidencija, kurioje ugdomi bei įtinklinami naujosios kartos menininkai ir kuratoriai.

Įsikūrusi naujai renovuotose patalpose netoli Bekingemo rūmų, ši organizacija puoselėja meno talentus, rūpinasi rezidencijų ir viešų programų klausimais. Organizacija, inicijuojanti menininkų projektus, dirbtuves, parodas ir vizualiųjų menų pasirodymus jau daug metų bendradarbiauja ne tik su Jungtinės Karalystės, bet ir tarptautiniais partneriais visame pasaulyje. Delfina Foundation yra įkurta filantropės Delfina Entrecanales, kuri už savo labdaringą veiklą yra gavusi Didžiosios Britanijos karalienės Britanijos imperijos komandoro ordiną (CBE). Nuo organizacijos įkūrimo pradžios 1988 m., Delfina Foundation parėmė daugiau nei 500 menininkų. Dalis jų – tarptautinio pripažinimo sulaukę kūrėjai, įvertinti Turnerio prizu, Venecijos bienalės aukso liūtu ar kitais prestižiniais apdovanojimais.

Delfina Foundation stipendiją yra laimėję tokie žymūs menininkai kaip Mark Wallinger, Jane & Louise Wilson, Tacita Dean, Martin Creed, Glenn Brown, Chantal Joffe, apie jų darbus rašoma garsiausiuose pasaulio žinių leidiniuose: Financial Times, New York Times, Art Review, Frieze, Artforum ir kt.

Bendradarbiaudami su Lietuvos kultūros atašė Juste Kostikovaite ir Lietuvos kultūros institutu, Delfina Foundation lietuvių menininkui (-ei) suteikia galimybę 2018 m. pavasarį šešias savaites reziduoti Londone ir tapti fondo teminės programos „Performansas kaip procesas” dalimi. Projektą remia meno entuziastės Ilma Nausėdaitė, Monika Mačiulytė bei Londono „British-Lithuanian Society”.  Sėkmingas kandidatas(-ė) turės galimybę susipažinti su meno scena Londone ir Jungtinėje Karalystėje, įsigilinti į kultūros organizacijų veiklą bei dalyvauti įvairiose programose, plečiančiose kūrėjų akiratį. Paraiškos priimamos iki 2017 m. guodžio 8 d.

Daugiau informacijos apie stipendiją ir menininkų atranką: http://delfinafoundation.com/programmes/residency-programme/open-calls-3/open-call-for-lithuanian-artists/ Daugiau informacijos apie “British-Lithuanian Society”: http://www.britishlithuaniansociety.org.uk/