Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Poznanėje – fotomenininko Rimaldo Vikšraičio darbai

Lietuvos kultūros institutas

2017 m. lapkričio 14 d. Poznanės Šiuolaikinio meno galerijoje „Arsenal“ atidarytoje parodoje pristatomi lietuvių fotomenininko Rimaldo Vikšraičio darbai.

Kaip rašo kultūros atašė Lenkijoje Rasa Rimickaitė, vienoje žymiausių Poznanės galerijų pristatomoje parodoje „The Real World“ kartu su Rimaldo Vikšraičio kūriniais eksponuojami ir parodos kuratoriaus Gintaro Česonio pakviesto britų fotomenininko Martino Parro darbai.

Iš viso parodoje pristatoma 21 Rimaldo Vikšraičio fotografija, iš kurių dvi net 3 metrų dydžio. Antrojoje parodos dalyje eksponuojami fotografijos albumai ir knygos.

„Ironija, su kuria Rimaldas Vikšraitis pasakoja apie savo herojus, provokuoja, tačiau ir kelia klausimą apie fotografo darbo etiką, kaip toli fotografuodamas realius žmones gali eiti savo subjektyvią nuomonę apie pasaulį norintis išreikšti menininkas”, – sako galerijos „Arsenal“ kuratorius Michal Sita.

„Ar savo herojų traktavimas be jokių išlygų ir kompromisų yra pagrįstas? Ar to, kad fotografijos tema yra realybės kronika, kurios daugelis nemato ir kurią sunku aprašyti, o tuo labiau su ja sutikti, pakanka, kad būtų pateisintas groteskas, demaskuojantis fotografiją, vaizduojančią gražų, „sušukuotą“, bet tuo pačiu ir netikrą mus supančio pasaulio vaizdą? Atrodo, kad taip, nes būtent tokie autoriai, kurie sugeba užmegzti artimą ryšį su tikruoju pasauliu, kelia mūsų pasitikėjimą”, – sako Michal Sita.

Pagrindinis parodos akcentas – susitikimai su abiem autoriais lapkričio 25-26 dienomis, kurių metu Lenkijos fotografams, Lenkijos galerijų ir muziejų kuratoriams bei fotografijų albumų dizaineriams Rimaldas Vikšraitis pristatys savo fotografijas, meninius projektus bei pasakos apie portretuojamus žmones ir mus supančio pasaulio vaizdavimo ir dokumentavimo būdus.

Parodos „The Real World“ kuratorius Gintaras Česonis šią parodą pristatė Kaune, Vienoje, Minske ir Tbilisyje. Poznanėje ši paroda bus eksponuojama iki š.m. gruodžio 10 d.

Daugiau informacijos rasite čia:

http://www.arsenal.art.pl/aktualnosci/?akt=13162&PHPSESSID=ef65ca17bd89cceefd73ff07e253c12e

Nuotraukos autorius: Michal Sita