Lietuvos Kultūros Institutas
Kultūros naujienos, Susijusios naujienos

Izraelyje koncertavo Lietuvos operos solistas

Lietuvos kultūros institutas

Spalio 31 ir lapkričio 2 dienomis Tel Avivo „Heikhal HaTarbut” ir Jeruzalės „YMCA” koncertų salėse įvyko Jeruzalės baroko orkestro 29-ojo sezono atidarymo koncertai. Juose dainavo ir Lietuvos operos solistas Nerijus Masevičius.

Naująjį sezoną orkestras pasitiko Claudio Monteverdi „Vespro della Beata Vergine” (dirigavo Andrew Parrott, JK), taip pažymėdamas 450-ąsias kompozitoriaus gimimo metines.

Nerijus Masevičius specializuojasi baroko muzikoje, bet nevengia ir šiuolaikinio repertuaro. Savo karjerą jis pradėjo grodamas violončele, bet vėliau tęsė dainavimo ir dirigavimo studijas. Atlikėjas pasirodo daugelyje Lietuvos ir užsienio ansamblių bei festivalių, yra įrašęs keturiolika albumų. Tai buvo pirmasis atlikėjo pasirodymas Izraelyje.

Jeruzalės baroko orkestras – pirmasis muzikinis ansamblis Izraelyje, atliekantis baroko muziką autentiškais to laikotarpio instrumentais ir technika. Orkestras įkurtas 1989 m. klavesinisto prof. Davido Shemer, kuris tebėra orkestro muzikinis vadovas, o nuo 2006 m. jo garbės dirigentu tapo maestro Andrew Parrott. Kasmetinės Jeruzalės baroko orkestro koncertų serijos vyksta Jeruzalėje, Tel Avive ir Haifoje. Ansamblis atlieka baroko ir ankstyvosios klasikinės muzikos kūrinius bei kviečia pasirodyti iškilius senosios muzikos atlikėjus iš viso pasaulio.  Taip pat, orkestras iniciavo du kasmetinius festivalius Jeruzalėje: „Bachas Jeruzalėje” ir „Vokalinė fantazija”.

Projektas finansuotas Lietuvos kultūros instituto.